Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
student.jpg

Examensarbete, 22,5-30 hp: Konstruktion av provtank för minröjningssystem

Karlskoga, Sweden
Closing date: 30 November 2023

Din framtida utmaning

Saab Dynamics genomför utförliga tester under produkternas utveckling och som del av produkternas verifiering och kvalificering. För utvecklingsprojekt MuMNS, en banbrytande metod för röjning av sjöminor, ska produkten funktionsprovas i en specialkonstruerad vattentank för att underlätta provningsgenomförandet jämfört mot provning i sjö eller hav.

“Saab's MuMNS (Multi-Shot Mine Neutralisation System) offers a new generation of mine neutralisation and immunisation in a powerful, modular system based on proven Saab technology and mine countermeasures (MCM) solutions.”

Beskrivning av examensarbetet

Examensarbetet syftar till att undersöka och föreslå konstruktion av en vattentank för provning av ett minröjningssystem. Vattentanken måste anpassas efter hur produkten används i öppen vattenmassa och ta hänsyn till produktens avancerade funktionssekvens. Då produkten använder en verkansdel för att röja minor är proven förstörande och tankens kostnad måste beaktas då flera provtankar kommer behövas.

Den du är idag

Arbetet är lämpligt för 1 – 2 studenter med intresse för konstruktion, mekanik och hållfasthetslära. Du/ni är i slutet av er maskinteknik-utbildning eller motsvarande och ska påbörja ert 22,5-30 hp examensarbete. Lämplig bakgrund är kunskap inom mekanik, hållfasthetslära och konstruktionsteknik med CAD-vana.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Kontaktpersoner

Ida Larsson, Sektionschef

ida.larsson1@saabgroup.com

010-217 18 86, 073-446 18 86


William Persson, kontaktperson/handledare

william.persson1@saabgroup.com

010-217 20 33, 073-446 20 33

Lukas Rehnberg, kontaktperson/handledare

Lukas.rehnberg@saabgroup.com

010-217 20 31, 073-446 20 31

Vad du blir en del av

Vi är en sektion på ca 30 personer där ungefär hälften arbetar med s.k. tändrör och sprängkapslar och andra halvan med verkansdelar. Du/ni kommer att få kontakt med oss samt andra personer inom företaget avseende önskad ämnes-expertis. Vi sitter i Björkborns Industriområde i Karlskoga.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.