Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Examensarbete 30 hp inom Air Traffic Management: Detektion av trasiga pixlar i kamerasensorer

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
15 December 2021
Apply for this job!

Bakgrund

Saab utvecklar en produkt som kallas Remote Tower, vilken möjliggör flygtrafikledning på distans. Olika kamerasensorer placeras ut på flygplatser för att efterlikna synfältet från ett flygledartorn. Läs mer om produkten här:

https://www.saab.com/products/digital-tower

Ett problem med kamerasensorer är att individuella pixlar kan degraderas och inte bete sig som förväntat (kallat trasiga pixlar). Det kan leda till störande effekter för operatörerna.

Beskrivning av examensarbetet

Det här examensarbetet sker inom digital bildbehandling, och fokuserar på framtagning av en effektiv metod för att på ett robust sätt detektera trasiga pixlar av olika slag, så att man har möjlighet att korrigera dem i videodatan som skickas för presentation till operatörerna. Algoritmen skall vara möjlig att köra på en embedded-plattform (C/C++-kod).

Din profil

Vi tror att du är i slutfasen av din master utbildning, med ett starkt intresse för bildbehandling och programutveckling. Du har ett stort tekniskt intresse, är självständig, social, kreativ och villig att ta till dig och omsätta ny kunskap.

Examensarbetet sker på vårt kontor på Lindholmen i Göteborg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Air Traffic Management (ATM) utvecklar och levererar produkter för flygtrafikledning från små privata flygplatser till de största flygplasterna i världen. Saab ATM är världsledande på många områden och arbetar kontinuerligt med att förbättra våra produkter och tjänster. I Sverige utvecklas två framträdande produkter:

  • Integrated Air Traffic Control Suite (I-ATS) med en komplett integrerad arbetsposition för alla typer av flygledartorn.

  • Remote Tower System som möjliggör flygtrafikledning på distans. Saab levererade det första systemet i världen som fick operativt godkännande.

Läs mer om våra produkter på:

https://www.saab.com/products/security/air-traffic-management

Vår ATM-verksamhet finns idag i Göteborg och Växjö. Våra kontor kännetecknas av medarbetare med driv, engagemang och professionalism. Vi tror att en mångfald av erfarenhet, olika perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande arbetsplats och bättre produkter för våra kunder och användare. Vi fokuserar på de möjligheter som finns i de utmaningar som vi har framför oss, där en av våra styrkor är förmågan att hjälpas åt och skapa en bra miljö i det dagliga arbetet.

Sista ansökningsdag: 2021-12-15

Kontaktinformation: Mats Sundberg, sektionschef 073- 437 2668

Henrik Engström, handledare, 073- 437 9912

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.