Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Examensarbete, 30 hp: Realtid i Gripen-simulatorer

Location
Linköping, Sweden
Contact
Ann-Charlotte Malm
Mia Knutfelt
Closing date
15 November 2020 Apply for this job!

Examensarbete, 30 hp: Realtid i Gripen-simulatorer

Vill du arbeta med Gripen-simulatorer och systemprogrammering i realtidsmiljö? I så fall ska du titta närmare på detta exjobb inom sektionen för datorplattformar för simulatorer.

Din framtida utmaning
 

Beskrivning av examensarbetet

Vi tittar ständigt framåt för att kunna möta Gripen-utvecklingens behov av realtidsplattformar.

Examensarbetet syftar till att studera hård realtid inom datorplattformar för simulatorer. Exjobbet kommer att kunna anpassas efter dina kunskaper, intressen och idéer.
 

Den du är idag

Vi söker dig som är i slutet av din civilingenjörsutbildning motsvarande D eller Y och ska påbörja ett 30 hp examensarbete. Vi tror att du har intresse för systemprogrammering i realtidsmiljö och att du allmänt har kunskaper om datorplattformar och operativsystem. Sektionen har behov av rekrytering och exjobb är ett bra tillfälle att lära känna en eventuellt framtida arbetsgivare.

Exjobbet innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning utförd av myndighet.
 

Vad du blir en del av

Avdelningen, som tillhör Saab Aeronautics, arbetar med simulatorer, träningssystem och stödsystem. Vissa system används inom Gripen-utvecklingen internt på Saab, medan andra leveras ut till kund, till olika förband och till olika länder. Denna sektion har fokus på datorplattformar för simulatorer. Läs gärna mer om Saab på Saabgroup.com.
 

Sista ansökningsdag

2020-11-15

Kontaktperson

Mia Knutfelt, Chef

0734-180598

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.