Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Examensarbete 30HP: Digitalisering avseende monteringsinstruktioner

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
30 December 2021
Apply for this job!

Sourcing & Production i Göteborg bygger, provar och levererar avancerade laser och radarsystem för militära marknaden. På sektionen Industrialisering arbetar vi med att ta fram nya, och utveckla produktionsupplägg för kommande produkter, men också med att ständigt utveckla och förbättra befintlig produktion för att göra den mer kostnadseffektiv.

I några produktionsavsnitt görs montage där operatören idag inte har möjlighet att ha arbetsinstruktionen vid sin sida. Vi vill undersöka vilka digitala tekniska plattformar som är mest lämpade för oss och hur instruktioner bäst presenteras för operatören.

* Föreslå teknisk lösning

* Utveckla lösning för proof of concept

* Föreslå kravställning för applikationen

Vi söker två studenter med intresse för teknik och Industri 4.0.

Ni är i slutet av utbildningen och läser en civilingenjörsutbildning med inriktning produktionsteknik.

Har ni frågor angående examensarbetet, kontakta: andreas.vibber@saabgroup.com

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.