Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Examensarbete: Framtidens ingenjör som vill testa JAS 39 Gripens styrsystem

Location
Linköping, Sweden
Contact
Tobias Knutson [C]
Levente Mihalyi
Closing date
29 November 2020 Apply for this job!

Din framtida utmaning

Examensarbete: Klassificering av flygkvaliteter med maskininlärning.

Inom ramen för Verifiering och Validering (VoV) genomförs många flygegenskapsbedömningar genom både bemannade och obemannade simuleringar. Med den ökade tillgängligheten av datorkraft är det nu enkelt att producera en stor datamängd med skrivbordsimuleringar.

Detta examensarbete kommer att undersöka möjligheten att använda maskininlärning för att utvärdera flygkvaliteten hos bland annat flygplanet Gripen E.

Uppgiften är att utveckla en eller flera klassificeringsalgoritmer som - med hjälp av teori från maskininlärning och flygmekanik - kan avgöra om ett flygplans uppförande är tillfredsställande för piloten. Uppgifterna som används för att bygga modellerna kan komma från bemannade simuleringar där en testpilot har gett sitt yttrande om flygplanets flygkvaliteter under specifika manövrer.

Målet med exjobbet är att integrera dessa algoritmer i verktyg för mängdsimuleringar och därigenom förenkla verifieringen av framtida styrsystem för olika flygplan.

Den du är idag

Vi söker dig som är genuint teknik- och flygintresserad. Lämplig utbildning är högskoleingenjör eller civilingenjör inom flygteknik, teknisk fysik eller liknande.

Vi värdesätter personliga egenskaper som att vara drivande, självgående, analytisk och strukturerad. Du har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar och det är en självklarhet för dig att vara kvalitetsmedveten. En stor del av arbetet görs i Python alternativt Matlab och därför är goda kunskaper i dessa program ett krav.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Styrsystem ansvarar för utveckling och underhåll av styrsystemen för framförallt Gripen och Saab 340/2000.

Verksamheten har en kärna för att effektivt stötta vidareutveckling av Gripen och våra civila flygplan. Ansvaret spänner över projektledning, utveckling och integration av komplett delsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering. I våra uppdrag ingår också forskning och produktutveckling.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka innan möjligheten försvinner.

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-30!