Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Examensarbete: Layoutförslag för reservdelskatalog

Location
Linköping, Sweden
Closing date
15 October 2021
Apply for this job!

Är du en person som brinner för struktur och användbarhet? Vill du bidra till att utveckla teknikinformationen för flyg- och försvarsindustrin både i Sverige och eventuellt internationellt? Här är chansen att bidra till moderniseringen av hur reservdelskataloger ska presenteras.

Din framtida utmaning

Flyg- och försvarsindustrin använder ofta specifikationen S1000D för produktion av teknikinformation. S1000D omfattar i stort sett allt som kan struktureras när det gäller produktion och leverans av teknikinformation och den tas fram av en internationell kommitté. Den internationella kommittén består av flertalet arbetsgrupper, där många av världens flygindustrier och försvarsmakter deltar. För att hänga med i dagens utveckling behövs ett ständigt förbättringsarbete, och ett koncept för reservdelskatalog saknas.

Beskrivning av examensarbetet

Examensarbetet omfattar att analysera och ta fram förslag på hur informationen i reservdelskataloger kan presenteras på ett så användbart sätt som möjligt, hur informationen ska vara strukturerad och se ut vid publicering, digitalt eller i pappersformat. Om förslaget blir tillräckligt bra kommer det att vara underlag för ett Saab-förslag som tas upp av den internationella S1000D-kommittén.

Den du är idag

Examensarbetet passar dig som studerar ett kognitionsvetenskapligt program eller ett civilingenjörsprogram, storleken på examensarbetet kan anpassas beroende på om det är för kandidat- eller masternivå. Du bör ha god kunskap om användbarhet, analys och struktur. Som person är du självgående i ditt arbete, tar ansvar och har god analytisk förmåga.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra avdelningen Technical Information and Engineering, som ansvarar för design, utveckling och produktion av teknikinformation/dokumentation (som används av tekniker, piloter med flera). Avdelningen tillhör affärsenheten Gripen Support, som hanterar all Gripen-relaterad verksamhet och utgör en central punkt för både kunder och samarbetspartners. Gripen Support har fokus på utveckling och leverans av supportlösningar till Gripen och support för utrustning i drift i nära samarbete med andra enheter inom Saab.

Som examensarbetare kommer du ha tillgång till kunniga kollegor med god S1000D-kompetens och få en handledare på företaget.

Sista ansökningsdag

2021-10-15.

Kontaktpersoner

Mats Hermansson, kontaktperson

0734-181202

Joakim Lundqvist, handledare

0734-372016

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.