Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Examensarbete: Nästa generations balkar 30 hp

Location
Linköping, Sweden
Contact
Veronica Fors [C]
Kristoffer Ritare
Closing date
29 November 2020 Apply for this job!

Vi söker två driftiga studenter som vill driva en konceptstudie.Ta chansen att skriva ett examensarbete som kommer bidra till framtidens Gripenflygplan!

Din framtida utmaning

Avdelningen för Flygteknisk Vapenintegration har ett behov av att ta fram ett konceptförslag för nästa generations balkar för stridsflygplanet Gripen.

På flygplanskroppen monteras balkar och på balkarna hängs de yttre lasterna. Yttre laster kan bland annat vara bränsletankar, spanings-/störkapslar och vapen. Balkarna används för att hänga och separera laster samt vid en nödsituation, då piloten snabbt behöver kunna nödfälla lasten. 

Beskrivning av examensarbetet

Examensarbetet syftar till att ta fram ett eller flera konceptförslag gällande en design för de nya balkarna för Gripen-flygplanet.

Examensarbetet omfattar följande delar:

  • Framtagning och sammanställning av konceptförslag
  • Analys och utvärdering av framtagna koncept.

Inläsning på området Behov och önskemål från:

  • Brukare = Försvarsmakten
  • Kund = FMV
  • Saab

     

Den du är idag

Arbetet är lämpligt för två studenter som är i slutet av civilingenjörsutbildningen, eller motsvarande, och ska påbörja ert 30 hp examensarbete. Ni bör ha ett nytänkande fokus med intresse för problemlösning och produktutveckling. Grundläggande kunskaper i CATIA V5 är ett krav.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område vapenintegration består av fyra sektioner som ansvarar för hårdvaruintegration och beväpningsinstallation, samt mjukvaruintegration av vapen och yttre laster på främst flygplan JAS 39 Gripen. Du kommer att tillhöra en av sektionerna med ansvar för den flygtekniska integrationen (hårdvaran). Sektionerna består idag av drygt 30 medarbetare i varierande ålder och en god mix av juniora och seniora systemingenjörer samt projektledare.

Sista ansökningsdag: 2020-11-30

Kontakt

Kristoffer Ritare, Chef

073-418 6303

Emma Backlund, kontaktperson/handledare

073-418 6967

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.