Skip to content Go to main navigation Go to language selector
student.jpg

Examensarbete på Saab Dynamics, 30 hp: Batteriteknik

Karlskoga, Sweden
Closing date: 15 December 2022

Din framtida utmaning

Bakgrund

I Saab Dynamics produktportfölj finns det många produkter som drivs av batterier på ett eller annat sätt. Vi jobbar främst med termiska batterier, glasampullbatterier, som aktiveras före användning, samt batteripack uppbyggda av celler, men även andra batterityper förekommer.

Beskrivning av examensarbetet

Lämpligt område inom batteriteknik kan formas ihop med dig som sökande för att passa dina intressen. Vi har även ett antal uppslag där vi ser att vi skulle ha nytta av att dyka lite djupare och ett examensarbete skulle kunna vara till stor nytta för oss. Ett sådant är:

Termiska batterier. Frågeställningen berör hur de uppför sig vid fel i systemet och vilka krav man kan ställa, och vidare vad man kan förvänta sig att det medför i konstruktionsförändring.

SAAB köper termiska batterier på specifikation från ett par tillverkare i världen.

Examnensarbetet syftar till att öka vår kunskap inom batteriteknik och utförs inom något av de batteriområden som vi har i våran produktportfölj.

Arbetet ska dokumenteras i en skriftlig rapport och presenteras muntligt.     

Den du är idag

Arbetet är lämpligt för en student med intresse för batteriteknik. Du är i slutet av er magister/civilingenjörs-utbildning eller motsvarande och ska påbörja ditt 30 hp examensarbete.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Vi på Elektroniksektionen är ca 20 individer som alla på något sätt arbetar med elektronikkonstruktion. Vi är en del av utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Dynamics som består av några hundratal medarbetare.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Placeringsort är Karlskoga.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Kontaktperson

Magnus Svedlund, Chef

073-446 14 68

magnus.svedlund@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.