Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Examensarbete på Saab Dynamics 30 hp: Implementation av simuleringsmodell i FPGA för test och verifiering av styralgoritm

Location
Linköping, Sweden
Closing date
15 December 2021
Apply for this job!

Bakgrund

Vid separation av ett vapensystem från plan behöver man ibland initialt kontrollera dess rörelse så att den inte börjar rotera på grund av turbulenta störningar. Detta görs genom att rotationshastighet avläses med gyron som är indata till en styralgoritm som kontrollerar roder positioner som häver eventuell rotation. För att enkelt kunna verifiera vapensystemets hårdvara och dess implementation av styralgoritmen vill man kunna simulera dess beteende i realtid.

Beskrivning av examensarbetet

Examensarbetet går ut på att implementera en simuleringsmodell av ett vapensystem i en FPGA för att kunna verifiera design av hårdvara och dess styralgoritm. Ingångsdata till modellen är roderutslag och utgångsdata är vapensystemets rotationshastighet. Ett önskat utfall av arbetet är att FPGA implementationen kan användas för verifiering av hårdvara och styralgoritm av vapensystem under utvecklingsfasen. 

Uppdraget är tänkt som examensarbete om 30 HP för 1-2 personer.

Den du är idag

Vi söker dig/er med intresse för elektronik, programmerbar logik, reglerteknik och mekanik. Lämplig utbildning är civilingenjör/magister med inriktning mot teknisk fysik, teknisk matematik, elektroteknik eller liknande.

Har du erfarenhet av något av följande områden är detta meriterande;

  • hårdvarunära programmering av FPGAer
  • Matlab
  • Mekanik och reglerteknik

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Elektronikavdelningen är en del av utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Dynamics och består av cirka 150 medarbetare. Vi arbetar med elektronikutveckling från koncept till layout, test och verifiering.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Sista ansökningsdag

2021-12-15

Kontaktperson

Peter Anderstedt

+46 73 4186153

Välkommen med din ansökan!

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.