Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Export Control Manager till Saab Aeronautics

Huskvarna, Sweden
Closing date: 21 March 2023

Vi söker dig som vill vara en viktig del i att bygga kompetens i bolaget inom det spännande området exportkontroll!

Din roll

Du blir en del av Saab Aeronautics Exportkontrollfunktion inom Business Support och vill medverka till att våra nuvarande och kommande affärer hanteras utefter gällande regelverk och lagstiftning. Affärsområdet Aeronautics ska förstärka med en ny Export Control Manager och du blir en del av ett team där du får möjlighet att bygga upp och utveckla dina kunskaper inom Exportkontrollområdet och ta hand om både interna och externa kontakter.

Tillsammans i vår funktion ger vi Saab Aeronautics förutsättningar att fortsätta bedriva en världsledande verksamhet som efterlever såväl svenska som utländska lagkrav och regelverk.

Dina arbetsuppgifter som Export Control Manager kommer bland annat innefatta:

 • Uppföljning och rapporteringar mot svenska och utländska myndigheter
 • Handläggning av ansökningar mot svenska och utländska myndigheter
 • Vara delaktig i utbildningar för verksamheten inom Exportkontroll
 • Hantera slutanvändarintyg
 • Företräda Exportkontrollfunktionen genom att informera och delta i projekt såväl som i den löpande linjeverksamheten.
 • Exportkontrollklassning av hårdvara, mjukvara och information i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar
 • Stötta verksamheten i dagliga frågor

Exportkontrollfunktionen finns representerad på flera av Aeronautics olika operativa orter. Vi söker främst medarbetare till vårt Linköpingskontor men är även öppna för placering i Arboga, Växjö eller Huskvarna. Tjänsten omfattar en del tjänsteresor, främst inom Sverige.

Din profil

Du är en person med integritet och tycker om att arbeta både i team och självständigt samt är noggrann i ditt arbete. Du är serviceinriktad och utåtriktad, har en analytisk förmåga samt är strukturerad i ditt arbetssätt. Du har grundläggande kunskaper inom exportkontroll och vill utveckla dig inom området. Du har lätt att bygga goda relationer, såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då rådgivning är en viktig del av dina arbetsuppgifter. Kommunikationen sker på svenska och engelska och det är därmed viktigt att du behärskar de båda språken mycket väl i tal och skrift.

Vi ser gärna att du dessutom möter något/några av nedanstående önskemål:

 • Erfarenhet av IFS (ERP, Sherpa)
 • Erfarenhet från inköp av krigsmateriel
 • Teknisk kunskap från försvarsindustri och/eller flygindustri
 • Juridisk kunskap
 • Språkkunskap i tyska, franska och/eller portugisiska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.