Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Facility Manager med fokus Energi till Östergötland

Linköping, Sweden
Closing date: 10 October 2022

Söker du ett omväxlande och spännande arbete? Vi erbjuder dig en möjlighet att påverka utvecklingen i ett av Sveriges mest högteknologiska företag där förändring är vardag.

Din roll

Saab befinner sig i en expansiv fas där vi bygger upp lokalresurser för flertalet stora projekt där vår propertyorganisationen är en utpräglad beställarorganisation för lokal-/fastighetsfrågor och med detta tillhörande tjänster. Som Facility Manager har du kontakten med den operativa Saab-verksamheten och är länken till de samarbetspartners som Saab har för den dagliga leveransen av tjänster.

Tjänsten ställer stora krav på samarbetsförmåga då den innebär mycket kontakt med den operativa verksamheten i rollen som leverantör, men även med samarbetspartners i rollen som beställare/kund.

Rollen innebär även att vara projektägare och styra externa och interna leverantörer. Initialt innebär uppdraget ansvar för våra enheter i Östergötland, men andra verksamhetsställen kan bli aktuella i framtiden, likaså internationella uppdrag.

Din profil

Vi söker dig som karaktäriseras av affärsmässighet, tydlighet och målfokusering, samt att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Det är önskvärt att du kan kombinera kreativitet med affärssinne och struktur. I rollen krävs även att du har förmåga att kunna hantera olika typer av situationer och personligheter, stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.

Arbetet innebär resande inom landet, men även internationella resor kan förekomma.

Mycket meriterande:

  • I grunden har du en universitet-/högskoleutbildning inom energiområdet eller fastighetsförvaltning.
  • Du har minst fem års erfarenhet från arbete inom fastighetsförvaltning och energoptimeringar.
  • Du har kunskaper om arbetsmiljö-, bygglagstiftning och övrig närliggande lagstiftning samt är insatt i branschbestämmelser som AFF, ABT etc.
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
  • Du har B-körkort.


Meriterande:

  • Erfarenhet från arbetsledande befattning eller projektledning är meriterande.
     

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Saabs fastighetsavdelning, Property, har till uppgift att tillgodose Saabs nuvarande och framtida behov av ändamålsenliga lokaler. Property deltar i processen att anskaffa, vidmakthålla och avveckla lokaler, vilket kan innebära allt från att hyra, köpa eller bygga eller när så krävs avyttra, säga upp eller riva. Property består av en fastighetsägande del och en del med operativt ansvar för fastighetsbeståndet i Sverige som internationellt. Vi hanterar ca 900 000 kvadratmeter kontor, produktion- och lagerytor i Sverige idag. Vi är verksamma från Malmö i söder till Luleå i norr.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.