Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Facility Manager Skåne

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
17 August 2022
Apply for this job!

Din roll

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med möjlighet att påverka utvecklingen i ett av Sveriges mest högteknologiska företag där förändring är vardag. Som Facility Manager ansvarar du för att optimera driften av våra lokaler samt leda nybyggnads- och omställningsprojekt för att tillgodose verksamheternas behov.

Saab befinner sig i en expansiv fas där vi bygger upp lokalresurser för flera stora projekt. Propertyorganisationen är en utpräglad beställarorganisation för lokal-/fastighetsfrågor och med detta tillhörande tjänster. Som Facility Manager har du kontakten med den operativa Saab-verksamheten och är länken till de samarbetspartners som Saab har för den dagliga leveransen av tjänster.

Tjänsten ställer stora krav på samarbetsförmåga och innebär mycket kontakt med den operativa verksamheten i rollen som leverantör, och med samarbetspartners i rollen som beställare/kund.


Rollen innebär även att vara projektägare och styra externa och interna leverantörer. Initialt innebär uppdraget ansvar för våra enheter i Skåne län men andra verksamhetsställen kan bli aktuella i framtiden, likaså internationella uppdrag.

Din profil

Vi söker dig som karaktäriseras av affärsmässighet, tydlighet och målfokusering. Du har mycket god kommunikativ förmåga. Det är önskvärt att du kan kombinera kreativitet med affärssinne och struktur. I rollen krävs även att du har förmåga att kunna hantera olika typer av situationer och personligheter, stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.


I grunden har du en högskoleutbildning inom ingenjörsområdet, bygg-/installationsverksamhet (el, VVS) eller fastighetsdrift. Du har kunskaper om arbetsmiljö-, bygglagstiftning och övrig närliggande lagstiftning samt är insatt i branschbestämmelser som AFF, ABT etc.


Du har minst fem års erfarenhet från arbete inom entreprenadverksamhet eller fastighetsdrift. Erfarenhet från arbetsledande befattning eller projektledning är meriterande. Du talar och skriver obehindrat svenska och engelska. Arbetet innebär resande inom landet, men även internationella resor kan förekomma. Du har B-körkort.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saabs fastighetsavdelning, Property, har till uppgift att tillgodose Saabs nuvarande och framtida behov av ändamålsenliga lokaler. Property deltar i processen att anskaffa, vidmakthålla och avveckla lokaler, vilket kan innebära allt från att hyra, köpa eller bygga eller när så krävs avyttra, säga upp eller riva. Property består av en fastighetsägande del och en del med operativt ansvar för fastighetsbeståndet i Sverige som internationellt. Vi hanterar ca 900 000 kvadratmeter kontor, produktion- och lagerytor i Sverige idag. Vi är verksamma från Malmö i söder till Luleå i norr.


Avdelning Property tillhör organisatoriskt Group Function, Finance. Property är idag organiserat i tre linjeorganisationer och består av totalt ca 20 medarbetare fördelade över Sverige. Du kommer att tillhöra avdelning FM-South & Regional. Avdelningen har idag 7 medarbetare och ansvarar för drift och förvaltning av ca 250 000 kvadratmeter lokaler i södra Sverige. Då Property är en, till medarbetarantal, liten organisation, arbetar vi ofta över organisationsgränserna och hjälper/stödjer varandra.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Saab? Läs vår People Philosophy

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.