Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Facility Manager Småland

Huskvarna, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Saab befinner sig i en expansiv fas där vi bygger upp lokalresurser för flera stora projekt. Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med möjlighet att påverka utvecklingen i ett av Sveriges mest högteknologiska företag där förändring är vardag.


Saabs fastighetsavdelning, Group Property, har till uppgift att tillgodose Saabs nuvarande och framtida behov av ändamålsenliga lokaler. Group Property deltar i processen att anskaffa, vidmakthålla och avveckla lokaler, vilket kan innebära allt från att hyra, köpa eller bygga eller när så krävs avyttra, säga upp eller riva. Property består av en fastighetsägande del och en del med operativt ansvar för fastighetsbeståndet i Sverige som internationellt. Vi hanterar ca 1 000 000 kvadratmeter kontor, produktion- och lagerytor i Sverige idag. Vi är verksamma från Malmö i söder till Luleå i norr.

Din roll

Som Facility Manager ansvarar du för att optimera driften av våra lokaler samt leda nybyggnads- och omställningsprojekt för att tillgodose verksamheternas behov. Propertyorganisationen är en utpräglad beställarorganisation för lokal-/fastighetsfrågor och med detta tillhörande tjänster. Som Facility Manager har du kontakten med den operativa Saab verksamheten och är länken till de samarbetspartners som Saab har för den dagliga leveransen av tjänster.


Tjänsten ställer stora krav på samarbetsförmåga och innebär mycket kontakt med operativa verksamheten i rollen som leverantör och med samarbetspartners i rollen som beställare/kund.
Rollen innebär även att vara projektägare och styra externa och interna leverantörer. Initialt innebär uppdraget ansvar för våra enheter i Huskvarna, Växjö, Risinge, Ljungby och Skövde men andra verksamhetsställen kan bli aktuella i framtiden, likaså internationella uppdrag.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Din profil

Vi söker dig som karaktäriseras av affärsmässighet, tydlighet och målfokusering. Du har mycket god kommunikativ förmåga och kan hantera olika typer av situationer och personligheter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. I grunden har du en högskoleutbildning inom ingenjörsområdet, bygg-/installationsverksamhet (el, VVS) eller fastighetsdrift. Du har kunskaper om arbetsmiljö-, bygglagstiftning och övrig närliggande lagstiftning samt är insatt i branschbestämmelser som AFF, ABT etc.

Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, samt innehar B-körkort. Arbetet innebär resande inom landet, men även internationella resor kan förekomma.

Vi ser det som meriterande om du också har:

  • Minst fem års erfarenhet från arbete inom entreprenadverksamhet eller fastighetsdrift

  • Erfarenhet från arbetsledande befattning eller projektledning

  • Förmåga att kombinera kreativitet med affärssinne och struktur

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Avdelning Group Property tillhör organisatoriskt Group Function, Operational Excellence. Group Property är idag organiserat i tre linjeorganisationer och består av totalt ca 25 medarbetare fördelade över Sverige. Du kommer att tillhöra avdelning FM South & Regional. Avdelningen har idag 5 medarbetare och ansvarar för drift och förvaltning av ca 250 000 kvadratmeter lokaler i södra Sverige. Då Property är en, till medarbetarantal, liten organisation, arbetar vi ofta över organisationsgränserna och hjälper/stödjer varandra.

Våra värderingar kan du läsa om här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.