Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Fartygsmekaniker

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
28 October 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning
Som mekaniker på Saab Kockums kommer dina främsta arbetsuppgifter vara riktade mot tillverkning och montering av mekaniska installationer inom nybyggnad, ombyggnad och underhåll av ytfartyg. Som mekaniker kommer du exempelvis att arbeta inom områdena: hydraulik, ventil/pump/motor-underhåll, axeldragning, rodermontage, provtryckning. Detta gör att jobbet är mycket varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande.

Den du är idag
Att arbeta i vår produktion ställer krav på dig som medarbetare. Den utmanande arbetsplatsytan ombord gör samarbetet över avdelningsgränserna vitalt. Därför bör du ha en god förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamraters arbete.

Som mekaniker i vår underhållsverkstad är det viktigt att du som medarbetare är noggrann och att du drivs av att vilja utvecklas. För att lyckas hos oss ser vi att du har en gymnasieutbildning inom verkstadsteknik eller motsvarande, kunskap inom ritnings- och schemaläsning samt god materialkännedom. Det är meriterande om du har arbetat med fästförband och mätteknik. Du bör tidigare ha bearbetat material med bland annat borrning, svarvning, fräsning, gängning och slipning. Du skall ha en god grundläggande datorvana och intresse för att lära dig de system som används inom SAAB, avseende rapportskrivning, tidredovisning, officepaketet. Tjänsten omfattas av försvarssekretess.

Resor både inrikes/ utrikes kan förekomma. Arbetstiderna är dagtid, skift kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill, Har du frågor kontakta ansvarig rekryterare Nina Torebrink, 0455-10405 nina.torebrink@skill.se 

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.