Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Flight Manual Engineer

Linköping, Sweden
Closing date: 13 March 2023

Din roll

Vi behöver förstärka vårt team med ytterligare en teknisk skribent.

Med en så pass komplex produkt som ett helt nytt flygplan är det av största vikt att vi har flygförarpublikationer som är av god kvalitet och lätta att operera efter. Dessa producerar vi för både intern provflygverksamhet och för leverans till kunder.

Du kommer att ingå i ett team på fyra personer som producerar flygförarpublikationer (Flight Manual och Description for Aircrew) för Gripen E/F. Teamet ingår i ett område som ansvarar för komplett flygplan Gripen E/F, från design till deklaration.

Publikationerna skrivs på engelska.

Arbete och delansvar inom teamet styrs av teamet själva utifrån det leveransbehov som finns och som teknisk skribent ansvarar man för hela kedjan under produktionen, inklusive att tillsammans med piloter och delsystemansvariga säkra indata och arbeta fram kompletta publikationer.

Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas och växa som individ. Du kommer få utmanande uppdrag och en mycket god produktförståelse.

Huvuduppgifterna är:

  • Granska och säkerställa indata till publikationerna som skall passa in i en helhet
  • Forma publikationsindata till en lättanvänd manual för en hel produkt
  • Vidmakthålla, förbättra och informera om process, regelverk och skrivregler rörande flygförarpublikationer
  • Arbeta in sammanställda texter i ordbehandlingsprogrammet PUMAX

Din profil

Vi välkomnar dig med teknikintresse, oavsett vilken formell bakgrund du har, det är dina personliga egenskaper som avgör om du kommer att lyckas i rollen. Meriterande är dock någon form av ingenjörsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Förmåga att kommunicera, se helheten och samtidigt kunna hantera detaljerna samt kompromissförmåga ser vi som framgångsfaktorer.

Du måste kunna jobba tätt ihop i en grupp, kombinera driv och kvalitetstänk samt ha ett stort intresse av att lära dig verksamheten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter eller kunskaper som teknisk skribent, men det är inget krav.

Engelska är koncernspråk men viss dokumentation på svenska förekommer och därför bör både engelska och svenska behärskas väl, både muntligt och skriftligt.

Välkommen med din ansökan till en tjänst där det finns möjlighet att både utveckla och utvecklas.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du blir en del i ett team som ingår i ett område där samtliga arbetar med ingenjörsuppgifter tillhörande komplett luftfarkost, från krav och design till deklaration.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.