Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Flyg in i framtiden tillsammans med teamet för Gripen E/F Mjukvaruverifiering och Test

Linköping, Sweden
Closing date: 22 February 2024

Är du ingenjör och intresserad av test och verifiering och vill vara med i vidareutvecklingen av Gripens världsunika avionikplattform?  Välkommen med din ansökan – Du behövs!

Din roll

Vår viktigaste uppgift är att alltid göra saker lite bättre och lite smartare. Det får vi jobba med dagligen, eftersom vi utvecklar och underhåller den testmiljö som används inom mjukvaruutvecklingen i Gripen E.

Som medlem i teamet för test och verifiering får du, utifrån din egen profil och dina intressen, möjlighet att arbeta med många olika uppgifter inom Gripen Es mjukvaruutveckling. Rollen är bred och arbetsuppgifterna är väldigt varierande, teamet jobbar med allt från kod, dokumentation, granskningar, gräva i kompilatorer, verktygsutveckling, konfiguration och scriptutveckling till att stötta utvecklingsteamen runt om i Gripen E med allehanda frågor.

Några exempel på arbetsuppgifter:

  • Utveckla och underhålla metodiken för verifiering och test
  • Utveckla och underhålla testmiljön för den flygkritiska mjukvaran
  • Utveckla och underhålla verktyg för verifiering och testautomatisering
  • Stötta funktionsutvecklande team i hur man använder processer, metoder och verktyg.
  • Underhålla dokumentation och utbildningsmaterial

Sektionen du kommer tillhöra utmärker sig genom att alla är måna om att du ska trivas på jobbet. Vi är ett lösningsorienterat team där alla hjälper varandra.  Det är viktigt för oss att alla ska få vara sig själva, känna sig trygga på jobbet och utvecklas inom det man själv tycker är intressant och roligt.

Sektionen består idag av både seniora och juniora utvecklare och tekniska ledare, så du kommer ha gott stöd i upplärning inom området.

Din profil

Vi letar efter dig som har ett eget driv i att utveckla dig själv och du som vill bidra till verksamheten där det behövs som mest. Här finns många olika områden att verka inom, så oavsett om du är intresserad av testverktygsutveckling eller metodik-och processutveckling, eller kanske mjukvaruarkitektur eller tekniskt ledarskap så finns det alla möjligheter att växa hos oss! Vi anställer dig utifrån den du är och din vilja att lära och bidra.

För att trivas hos oss tror vi ändå att du har/är:

  • Ingenjörsutbildning med mjukvaruinriktning
  • Strukturerad och noggrann
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
  • En lagspelare som gärna delar med dig av kunskap till dina kollegor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här .

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vi kommer att satsa på dig! Vill du satsa på oss? Välkommen in med din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.