Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Flygdata och navigering JAS 39 Gripen söker mjukvaruingenjörer

Location
Linköping, Sweden
Closing date
18 April 2021
Apply for this job!

Vill du också jobba med en av världens häftigaste produkter - Gripen E?  Brinner du för flygplan, eller att få jobba med den absolut senaste tekniken? Och ha tillgång till teknik som andra inte ens känner till? Dessutom kan du se resultatet av ditt jobb, då piloterna provflyger och övar uppvisningar precis utanför fönstret!

Din framtida utmaning

Hos oss på flygdata och navigering kommer du ingå i ett härligt team av en bra mix av både ålder och kön. Här arbetar vi alla tillsammans, så vi mjukvaruingenjörer sitter med både systemingenjörer, som ser till att våra applikationer fungerar tillsammans, och apparatingenjörer, som ser till att vi får tillgång på all mätdata som vi behöver. (Vad behövs egentligen för att kunna räkna ut fart uppe i luften?) Räkna med att se massa spännande apparater omkring dig!

Ytterligare en spännande aspekt med att programmera hos oss är att vi ofta jobbar med flygkritiska applikationer. Detta kräver stor noggrannhet, men också en gedigen process som är väldigt lärorik och utvecklande. Du kommer garanterat få ett nytt perspektiv på programmering.

Rollen som mjukvaruingenjör hos oss innefattar hela kedjan, från att formulera krav utifrån kunders önskemål till att i våra flygsimulatorer sätta sig ner i en äkta cockpit för att utvärdera funktionen flygandes i en projicerad omvärld - tillsammans med erfarna Gripen-piloter!

Den du är idag

  • Erfarenhet och genuint intresse av programmering och test, gärna i C/C++
  • Relevant teknisk utbildning
  • God skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga i svenska och engelska
  • Initiativrik, noggrann och gillar samarbeta

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Du kommer bli en del av ett härligt team med blandade åldrar, män och kvinnor som tycker om att ha kul på jobbet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gå. Sista ansökningsdag är 2021-04-18

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Varmt välkommen med din ansökan!

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.