Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Flygintresserad ingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 30 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I rollen som Underhållsplansansvarig arbetar du med kärnan i Gripens underhållssystem, i tätt samarbete med kompetenta kollegor. Rollen innebär ett variationsrikt arbete med ansvarsfyllda uppgifter.

Underhållsplanen utgör kärnan i Gripens underhållssystem och är basen för planering och utförande av flygplansunderhåll. Tack vare en innehållsrik och tydligt strukturerad underhållsplan får Gripens operatörer världen runt den mest effektiva användningen av flygplanen ur taktisk, teknisk och ekonomisk synvinkel.

Underhållsplanerna produceras utgående från ett antal tekniska underlag och i nära samarbete med tekniskt ansvariga inom designorganisationen. God samverkan med operatören utgör en viktig del i arbetet, då det är av högsta vikt att underhållsplanen är tillämpbar på ett sätt som stöttar luftvärdigheten, men också medger ett optimalt utnyttjande av flygplansflottan för att säkra driftsäkerhet och tillgänglighet.

Du kommer tillhöra avdelningen ILS Design & Technical Support som producerar teknikinformation, underhållsberedning och supportlösningar för Gripen och angränsande produkter. Avdelningen arbetar löpande med successionsplanering, kompetenstrappor och personalens utveckling. Det ger goda möjligheter att forma sin arbetsdag och att vartefter anta nya utmaningar.

Din profil

Vi söker en engagerad, analytisk och underhållskunnig person.

Produktionen av underhållsplanen kräver att du har goda kunskaper om flygplanets funktioner och om hur effektivt underhåll bedrivs. Specialistkunskaper kommer du att få på Saab, men vi ser mycket gärna att du har goda förkunskaper inom flyg och ILS (Integrated Logistics Support). Det är en stark merit om du har examen som civilingenjör eller högskoleingenjör inom det flygtekniska området, eller har uppnått motsvarande arbetslivserfarenheter inom området.

Du är noggrann och analytiskt lagd, och uttrycker dig väl på svenska och engelska. Du är engagerad och trivs i en roll där du får ta ett stort ansvar och driva dina arbetsuppgifter framåt, ta initiativ och etablera goda kontakter med kollegor.

Erfarenhet av följande verktyg och specifikationer är meriterande:

  • Fenix eller annat Fleet Management System
  • S1000D
  • Teamcenter eller liknande Product Lifecycle Management-system
  • Xml-baserade verktyg för att producera teknikinformation
  • EMAR

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.