Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Flygintresserad till test av Styrsystem

Linköping, Sweden
Closing date: 6 April 2023

Din roll

Styrsystem är i en intensiv utvecklingsfas av Gripen E. Framöver planeras projekt kring framtida bemannade och obemannade flygsystem. Därför behöver vi provingenjörer som brinner för flygteknik.

Som provingenjör hos oss kommer du primärt att testa och verifiera styrsystemet för Gripen. Testerna görs både genom simuleringar i egen dator och genom flygningar i simulatorer. Data från testerna analyseras för att säkerställa att styrsystemet är säkert och uppfyller ställda krav. Arbetet innebär även mjukvaruutveckling av egna verktyg för framtagning av data och analys.

Du blir del av ett team på 8–12 ingenjörer som jobbar tillsammans i en positiv och hjälpande atmosfär. Du utvecklas direkt från start både genom kunskapsöverföring mellan kollegerna och genom utbildningar och får en bred flygteknisk kunskap genom dina arbetsuppgifter.

Hos oss finns möjligheten att gå vidare till en roll som testledare och leda utprovningen. Alternativt kan du specialisera dig inom metodik och verktygsutveckling för att utveckla hur provningen genomförs.

Det finns även möjlighet till arbetsrotation inom det flygtekniska utvecklingsarbetet.

Din profil

Du får gärna älska flyg lika mycket som vi gör!

Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med god analytisk förmåga och fallenhet för att tänka utanför boxen. Meriterande är kunskaper inom numeriska metoder, dataanalys och programmering.  Det är bra om du även har erfarenhet av python, linux, git, LaTeX och Matlab. Flygcertifikat av något slag är också meriterande då arbetet görs i samverkan med våra testpiloter.

Dina personliga egenskaper är viktiga. För att passa bra hos oss bör du gilla att jobba i team, vara hjälpsam, strukturerad och nyfiken. På grund av det snabba utvecklingstempot är det viktigt att du kan anpassa dig till förändringar i arbetet.

I och med arbetets flygkritiska påverkan behöver du vara noggrann och ha en god kommunikationsförmåga, samtidigt som du arbetar i en miljö där mycket händer. Du är kvalitetsmedveten och bra på att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, du behärskar därför det engelska språket i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en givande karriär. Om du villa läsa mer om vilka förmåner som erbjuds anställda på Saab, kan du läsa om dem här.

Området flygteknik ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda för såväl Gripen C/D, E/F som framtidens flygplanssystem. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i åtta sektioner.

Kontaktuppgifter:

Niclas Bramstång, Tf, chef

+46 73 4185061

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.