Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Flygmekaniker med EL inriktning

Location
Linköping, Sweden
Closing date
18 June 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Sektionen Aircraft Maintanence söker nu ytterligare mekaniker med inriktning el installation till vår modifieringshangar i Tannefors. I och med att produktionen av GlobalEye är igång samt en kraftig ökning av antalet tillsyner behöver vi nu snabbt och långsiktigt växa för att klara alla våra uppdrag.

Vi utför idag base and line maintenance på flygplanstyperna Saab 340/2000 samt Bombardier Global 6000. Arbetet är mycket varierande och omfattar allt från lättare underhåll till stora omfattande modifieringar. I din roll som flygplansmekaniker kommer du arbeta med flygplansunderhåll, modifieringar och reparationer inom ramen för våra civila (EASA 145/ AUB) samt militära underhållstillstånd.

I arbetet med våra stora modifieringsprojekt kommer du verka i nära samarbete med ingenjörer och tekniker för att hitta lösningar på olika typer av modifieringar/installationer.

Arbete ute hos våra kunder är vanligt förekommande, så tjänsteresor är en del av tjänsten.

Den du är idag

Vi söker dig med en bakgrund som flygplansmekaniker med inrikting el installation. Meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetart i en Part 145 flygverkstad tidigare. Körkort och goda kunskaper i engelska är ett krav.

Du har förmågan att ta eget ansvar och initiativ för att säkerställa leverans mot kund. Vi tror också att du är flexibel och har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Arbetet kräver att du är noggrann som person och har en utvecklad kvalitets- och säkerhetsmedvetenhet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.