Skip to content Go to main navigation Go to language selector
customer-service.jpg

Flygplatstekniker till Saab i Arboga/Linköping

Arboga, Sweden
Closing date: 25 August 2022

Inom sektionen Airport Technology erbjuder vi tjänster riktade mot flygplatser.

Vi erbjuder flygplatser en lång rad tekniska tjänster, allt från förvaltning till installationsprojekt, drift, underhåll av flygtrafiksystem och flygmätning av navigationshjälpmedel.

Idag driver vi underhåll och förvaltning av flygplatssystem åt både kommunala, privata och statliga flygplatser över hela landet.

Utöver drift och underhåll har vi inom sektionen ett certifikat ifrån Transportstyrelsen att utföra flygtrafiktjänst. Vårt ständiga arbete med att minimerar risker för negativ flygsäkerhetspåverkan ger resultat.

Vi vet att vi skapar mening och trygghet för hela transportsektorn, vill du vara med och bidra?

Din Roll

Vi söker nu till vår enhet i Arboga eller Linköping två Flygplatstekniker som vill vara med i Saabs satsning på att utveckla våra kundleveranser. Båda tjänsterna innefattar att ansvara för tillsyner som säkerställer flygsäkerhet för de system som är del av flygplatsernas infrastruktur.

I rollen som tekniker krävs det att man blir certifierad och bemyndigat för att få utföra denna tjänst. Certifieringen benämns ATSEP (Air Traffic Safety Electronics Personnel) och är en process där man går teori kurser, upplärning genom att gå bredvid en instruktör och till slut bli utcheckad och bemyndigad för respektive delsystem. Denna utbildning är något som ingår och de flesta kurserna ligger i Sverige.

Du kommer i rollen som ATSEP vara ansvarig, tillsammans med våra Uppdragsledare, för att driva och säkerställa att flygplatsernas system uppfyller gällande regelkrav och teknisk stabilitet.

De tekniska systemen består till stor del av radio, navigations och meteorologi system som är placerade hos våra kunder, flygplatserna.

Vissa jobb kräver att du har klätterbehörighet/Arbete på hög höjd. Har du redan erfarenhet av detta idag så är det meriterande.

Du kommer även att vara en del av vårt tekniska team som driver och förvaltar de kunder vi har idag. Som ATSEP kommer din roll att inte bara vara inriktad på nuvarande system utan vara med i den ständiga utveckling som sker tillsammans med våra kunder och underleverantörer. En spännande framtid.

Du kommer även vara en del av det team av ATSEPs som redan finns och kunskapsöverföring / teambuilding är viktiga parametrar i Saabs kunskapsmål.

Vi är en kundfokuserad, öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna, en förutsättning för vår utveckling framåt. Dessa specifika tjänster innebär både faktisk systemuppföljning ute hos våra kunder över hela Sverige men även arbete med driftsprocesser och säkerhetsuppföljning hemma i Arboga/Linköping.

Hela vårt arbete genomsyras av att vi har ett gott kundbemötande med flygsäkerhet i fokus och det betyder för oss att du som individ är både ansvarstagande och har en god social förmåga.

Tjänsten innebär cirka två veckors resdagar per månad.

Din Profil

Tjänsten innebär en hel del teknikuppföljning och samordning. Händelseuppföljning, felsökning och dagligt underhåll är de primära uppgifterna. Har du inte rätt tekniks bakgrund kommer vi säkerställa att du får rätt kunskap genom både interna och externa utbildningar. Dock är en grundkunskap i teknik nödvändigt och en förmåga att tolka teknisk dokumentation avgörande för att lyckas i rollen. Har du även el/elektriker kunskap, är det meriterande.

Eftersom tjänsten innebär kundkontakt och samtidigt många kontakter internt inom Saab, söker vi dig som är kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Inom arbete med flygsäkerhetsystem är det viktigt att kunna utföra riskbedömningar varför du bör ha god analytisk förmåga och problemfritt kunna framföra strukturerade bedömningar.

Erfarenhet av flygplatssystem, radio, IT/nätverksteknik och Transportstyrelsens regelverk för flygplatser är meriterande.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska såväl muntligt som skriftligt och är noggrann och systematiskt lagd.

B-körkort krävs.

Klätterbehörighet för mast och Arbete på tak behörighet, är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Som Flygplatstekniker hos oss ingår att vara en del av det team som levererar helheten till våra kunder. Samverkan med både externa civila och militära kunder och Saabs interna aktörer är en del av vardagen.

Aeronautics, den affärsenhet vi tillhör inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen.

Inom sektionen Airport Technology erbjuder vi tjänster riktade mot flygplatser. Vi är idag 10 kvalificerade medarbetare som har de rätta bemyndiganden krävs för att leverera flygsäkerhetshöjande lösningar till flygplatser i Sverige. Vi jobbar både civilt och militärt och har en brett kundunderlag, med flygplatser ifrån norr till söder.

Du kommer arbeta tillsammans med erfarna systemförvaltare och flygplatstekniker där upplärningen till stor del består av samverkan. Du får inledningsvis en dedikerad mentor där vi tillsammans tar fram en utvecklingsplan så att vi kan nå våra mål tillsammans.

Du kommer vara en viktig del av att skapa trygghet och säkerställa att Svenska flygplatser har den högsta flygsäkerheten. En vision som vi är stolta över – It’s a human right to feel safe.

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt

För mer fakta, se vår hemsida www.saabgroup.com.