Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Flygprova vårt navigeringssystem – vi söker fler provingenjörer!

Location
Linköping, Sweden
Closing date
21 August 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Arbetet som flygprovingenjör med inriktning mot primärdata och naivgation innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du får bland annat arbeta med ta fram provmetodik, förbereda och leda prov samt analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och flygplan i nära samarbete med systemutvecklare, piloter, underleverantörer och kunder och du kommer ha en drivande roll för genomförandet av proven.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter eftersom vår verksamhet hanterar modern teknik som ständigt utvecklas. Det innebär också att det kommer att ställas krav på dig som medarbetare att kontinuerligt arbeta med din personliga utveckling. Det finns även möjlighet att arbeta kortare eller längre tid utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.

Den du är idag

Du är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du tycker om variation i dina arbetsuppgifter samt att arbeta i team och lösa uppgifter tillsammans med andra. Du är också flexibel då vi arbetar i en dynamisk miljö.

Du har ett genuint tekniskt intresse och uppskattar ordning och reda, vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras för spårbarhetens skull.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Lämplig bakgrund är högskole- eller civilingenjörsutbildning. Tidigare erfarenhet från arbete med flygande materiel är en merit, men inget krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut så skicka in din ansökan redan idag.

Vad du blir en del av

Utprovningen av primärdata och navigationssystemet på Gripen är vårt uppdrag och vi behöver bli fler!

Du kommer bli en del av det team som arbetar med utprovning av navigationssystemet för samtliga våra kunder men i första hand Gripen E. Arbetet genomförs tillstörsta del lokalt i Linköping.

För att nå en optimal utprovning har vi ett nära samarbete med utvecklingsavdelningen och övriga områden inom flygprovverksamheten. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Vår provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi en ny medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av nästa generation av Gripen!