Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Flygprovingenjör Motorintegration och Grundflygplanssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 30 August 2022

Vi söker nu dig som vill axla rollen som flygprovingenjör inom Motorintegration och Grundflygplanssystem. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din framtida utmaning

Provning av grundflygplansystem utförs av två sektioner. Sektionerna tillhör området grundflygplansystem och flygteknik som är en del av flygprov och verifiering. Vi är idag ca 30 flygprovingenjörer som ansvarar för utprovning av grundflygplansystem och motor för Saabs flygande system. Den största mängden utprovning sker inom Gripen men även prov inom civila program, T-7A och UAV:er förekommer.

Provverksamheten ökar i omfattning de närmsta åren så därför söker vi nu flera nya medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av nya generationen Gripen!

Arbetet som flygprovingenjör innebär en stimulerande kombination av teori och praktiskt arbete. Du får bland annat ta fram provmetodik och provprogram, förbereda och leda prov i olika provstationer samt analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och flygplan i nära samarbete med systemutvecklare, piloter, underleverantörer och kunder.

Du som flygprovingenjör arbetar med provrelaterade frågor i de sammansatta utvecklingsteamen hela vägen från design till verifierad och validerad produkt. Inom flygprov har vi en stor variation av arbetsuppgifter och behöver ibland ställa om fokus med kort varsel då vi har många parametrar som ska stämma i samband med provning.

Flera projekt sker i internationellt samarbete vilket innebär att det kan finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.

Inom avdelningen "Flygprov och Verifiering" finns ett utbildningsprogram, Auktorisationsutbildning, som ska säkra rätt kompetens på flygprovingenjörerna. Programmet ger dig möjlighet att tidigt få förståelse för verksamheten och produkten samt skapa ett brett kontaktnät. Kursinnehållet är omfattande med kurser som t.ex. utprovningsteknik, aerodynamik, presentationsteknik och personlig utveckling.

Din profil

Vi behöver nu förstärkning inom utprovning av motorintegration och grundflygplanssystem.

Du har/är:

·         Bakgrund som civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande

·         Brinnande intresse för teknik, både i teori och praktik

·         Analytisk, flexibel och strukturerad

·         God samarbets- och kommunikationsförmåga

·         Goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

·         Erfarenhet av provning eller systemutveckling är meriterande

·         Erfarenhet av arbete med flygmotorer eller gasturbiner är meriterande.

·         Kunskap i matlab/simulink är en fördel.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och vi utgår från att du är en nyfiken, positiv och initiativrik person som trivs med att arbeta i såväl team som självständigt.

Då vi inom avdelningen har en mycket stor teknisk bredd och djup finns mycket goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och personlig utveckling.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökan: 30/8.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningen Flygprov ansvarar för planering, genomförande och rapportering av simulator-, mark- och flygprov i grundflygplanriggar och provflygplan.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.