Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Flygprovingenjör till Mission Support System och Flight Training Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 4 October 2023

Saabs provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av Gripen!

Din framtida utmaning

Arbetet som flygprovingenjör innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du får jobba med hela kedjan av provning, från att ta fram provmetodik och provprogram till att förbereda och genomföra prov i olika provstationer för att slutligen analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och flygplan.

MSS är ett planerings- och utvärderingssystem för flygningar med Gripen. FLTS består av träningssimulatorer för pilot och markpersonal. Att som huvudområde arbeta med testning av MSS och FLTS innebär att du analyserar, utför och avrapporterar mjukvarutestning. Det är tester på integrations- och systemnivå av MSS och FLTS och gränsytan mot externa system såsom flygplan. Teamet arbetar även till stor del med stöttning till övriga avdelningar på Flygprov i samband med provverksamhet.

Rollen som flygprovingenjör innefattar ett utbildningsprogram som kommer ge dig en kontinuerlig möjlighet till fortsatt utveckling. Det kan även finnas möjlighet att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.

Arbetet sker till största del i projektform. Du som flygprovingenjör arbetar med provrelaterade frågor i de sammansatta utvecklingsteamen hela vägen från design till verifierad och validerad produkt.

Den du är idag

Du är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du bör vara utåtriktad, ha lätt för att ta kontakt med människor samt driven. Du är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter. Du har ett genuint teknikintresse och uppskattar ordning och reda, vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras noga.

Din bakgrund bör vara högskoleingenjör eller motsvarande. Erfarenhet av provning eller systemutveckling är meriterande, men stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Dokumentation sker till övervägande del på engelska och därför är goda kunskaper i tal och skrift på engelska nödvändigt.

Eftersom vi inom området har både teknisk bredd och djup finns goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter, personlig utveckling och karriärmöjligheter inom företaget.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Löpande rekrytering sker, så skicka in din ansökan redan nu!

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av ett team som ansvarar för installation, testning och utvärdering av MSS och FLTS samt stöttning till övriga avdelningar inom Flygprov.

Vi har ett nära samarbete med utvecklingsavdelningar, övriga områden inom Flygprov samt med våra kunder. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.