Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Flygteknik och Vapen söker ingenjörer och ledare

Location
Linköping, Sweden
Closing date
1 February 2022
Apply for this job!

Får man ha så kul på jobbet? Javisst, det är ju på det sättet vi kan klara våra utmaningar och samtidigt utveckla våra medarbetare så att vi är relevanta över tid. Att man sedan får chansen att jobba med häftiga produkter är ju bara en bonus.

Brinner du för att jobba i effektiva team där vi försöker ta vara på varje teammedlems bidrag och tillsammans vinna matcherna för att sedan få fira tillsammans, eller brinner du för att få jobba med den absolut senaste tekniken? Just nu rekryterar vi till flera olika roller på flygteknik och yttre last. Vi söker både nyexaminerade och erfarna i områdena mjukvaruutvecklare/testare, systemingenjörer, teknikledare, systemsäkerhetsingenjörer och apparatingenjörer.

Din roll

Vår avdelning på Aeronautics jobbar med flygteknik och yttre last, och vi består av cirka 200 kvinnor och män i olika åldrar uppdelade i flera teknikområden. Nu behöver vi förstärkning inom följande teknikområden:

  • Aerodynamik
  • Flygmekanik och Flygprestanda
  • Styrsystem
  • Flygteknisk yttre last-integration
  • Systemteknisk yttre last-integration
  • Primärdata och Navigering

Som en av del av oss kommer du att medverka på flera sätt i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, konceptstudier, via kravställning, design, systemsäkerhetsarbete och mjukvarukonstruktion. Slutligen kommer du få möjlighet verifiera och validera funktionen i äkta cockpits i våra flygsimulatorer och riggar, samt ge stöd vid flygprov med Gripen E.

I ditt arbete har du många kontaktytor mot andra delsystem och teknikområden, såsom flygprov, förprojekt, laster och hållfasthet, konstruktion, operationsanalys, systemsäkerhet, inköp samt kontakter med underleverantörer, andra utvecklingsprojekt och kunder.

Arbetsuppgifterna hos oss är ofta väldigt komplexa och utmanande. Det krävs ofta spetskunskaper för att klara av arbetsuppgifterna inom de olika teknikområdena. För att komma in i arbetet kommer du att få en stegvis kompetensutveckling som skräddarsys just för dig genom både utbildningar och kunskapsöverföring från erfarna kollegor. Vi på Saab värdesätter vår hjälpsamma kultur högt.

Vi har möjligheter att anpassa tjänsten beroende på dina styrkor och intresseområden. Riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina intressen och dina tidigare erfarenheter. På Saab finns karriärvägar via ett tekniskt spår såväl som ett ledarskapsspår. Vi kommer att erbjuda dig ett mångsidigt, flexibelt och utmanande arbete med utrymme för självförverkligande och genomförande av egna idéer. Flera projekt sker i internationellt samarbete vilket innebär att det kan finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.

När du börjar hos oss kommer du få en fadder som sätter in dig i arbetet och välkomnar dig till teamet. Faddern kommer vara ett stöd under hela din introduktion och självklart även när du blivit varm i kläderna. Vi har stort leveransfokus, samtidigt så tycker vi det är viktigt att kunna varva ner över en fika eller andra roliga aktiviteter med sina trevliga kollegor. Att du får balans mellan arbete och fritid är en viktig fråga för oss.

Din profil

För att trivas hos oss är du en nyfiken person som är intresserad av nya tekniska utmaningar. Vi ser gärna att du är analytiskt lagd med känsla för mekanik och fysik eller har inriktning mot mjukvara. Sannolikt har du en ingenjörsexamen. Du kan vara nyexaminerad, jobbat några år eller vara mycket erfaren.

För oss är de personliga egenskaperna viktiga och vi tror att du är engagerad, har lätt för att samarbeta och är öppen för förändringar i det dagliga arbetet. För att lyckas i din roll behöver du också kunna bygga relationer. Du bidrar även till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information och tycker det är stimulerande att hjälpa andra att nå vårt gemensamma mål. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.

All dokumentation och många kontakter i det dagliga arbetet sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Placeringsort är Linköping.

Tveka inte att höra av dig till Daniela (daniela.svensson@saabgroup.com) om du har några funderingar! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-01-15

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics är ett stort affärsområde på Saab med fokus på flygande produkter. Prova googla på Saab FCAS, GlobalEye, Gripen, T-7, SESAR eller ”True collaboration Saab”. Vi jobbar konstant med tekniken i framkant och vi behöver hela tiden anpassa oss till ändrade behov och en föränderlig omvärld.

Nedan kan du läsa mer om våra medarbetare och deras nuvarande projekt:

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Läs mer om oss här