Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Flygtekniker

Location
Såtenäs, Sweden
Closing date
14 March 2021
Apply for this job!

Vill du jobba med en av de mest avancerade flygsystem som marknaden har att erbjuda?

Din framtida utmaning

Som Flygtekniker arbetar du i nära samarbete med slutkund och övrig industri och ditt arbete sker under eget ansvar med stöd av regelverk, rutiner och övriga kollegor. Vi supportar kunder både i och utanför Sverige

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av planerat och felavhjälpande underhåll samt klargöring och rangering. Sektionen har även i uppdrag att stötta vår 147/V7 skola, där vi genomför typkurser på bl.a. JAS 39. Eftersom vi supportar kunder både i och utanför Sverige förekommer resor under perioder.

Den du är idag

Vi söker dig som kan arbeta självständigt vilket innebär att du är flexibel och kan ta egna initiativ när det är nödvändigt. Du kommer att arbeta både enskilt och som en del av ett team. Därför är det viktigt att du har förmågan att kunna skapa och underhålla goda relationer både med kund och medarbetare. Ditt dagliga arbete kommer att utföras med personligt ansvar och med hjälp av regler, instruktioner och rutiner likväl som med hjälp av kollegor.

Du har genomfört Basic Training eller Basic Examniation B1:1.

Meriterande är arbetslivserfarenhet från branschen, RML/EMAR B1:1 certifikat på 39A/B, 39C/D, Sk60, Tp84 eller ett civilt EASA Part-66 B1:1

Du behärskar engelska i både tal och skrift.

Har körkort lägst B. 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Support and Services, är ett affärsområde inom SAAB som levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela dess livscykel.

Aviation Training är en avdelning inom affärsområde Support and Services. Vår verksamhet präglas av flera helhetsåtaganden gentemot våra kunder inom flygplan runt om i Sverige och andra delar av världen. Sektionen Technical Support är en sektion inom Aviation Training som främst bedriver verksamhet i Linköping och Såtenäs som också är anställningsorten vi rekryterar till.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut!

If you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.