Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Flygtekniker till Linköping

Linköping, Sweden
Closing date: 8 October 2023

Vi söker nu ytterligare flygtekniker för att förstärka vårt team i Linköping!

Din roll

I din huvudsakliga roll kommer du utföra linje-, bas- och modifieringsarbete på SAABs Special mission aircraft GlobalEye, SAAB 2000 AEW&C och SAAB 340 AEW&C (Baserat på flygplanstyperna Saab 340/2000 och Bombardier Global 6000).

Du kommer att arbeta i nära samarbete med projektledare och ingenjörer för att hitta lösningar på olika typer av modifieringar/installationer emot våra Special Mission Aircraft.

I rollen ingår också underhåll och felsökning på Corperate Flight Services som opererar Saab 2000, Saab 340 samt Global 6000.

Resor och arbete på andra orter och länder förekommer.

Din profil

Du är en duktig flygtekniker med giltigt EASA Part-66 B1 typcertifikat (B2 är meriterande), som gillar utmaningar och som vill utvecklas i en stimulerande och spännande miljö. Är du utbildad på någon av flygplanstyperna som vi betjänar så är även det meriterande.

Du är van att ta stort ansvar, är initiativrik, har gott ordningssinne samt jobbar med lätthet i olika verksamhets/underhållssystem. Du är en engagerad lagspelare som arbetar bra i grupp och som är lösningsorienterad.

Då resor kan förekomma i tjänsten är B-körkort ett krav. Du behärskar svenska och engelska språket flytande i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Support Solutions är en avdelning inom affärsenheten Aviation Services. Vår verksamhet präglas av flera helhetsåtaganden gentemot våra kunder inom flyg och helikopterbranschen runt om i Sverige och internationellt. I Linköping finns sektionen Aircraft Maintenance som utför linje-/basunderhåll och omfattande plattformsmodifieringar på både civila och militära flygplan i vår EASA 145-verkstad i Linköping.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.