Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Flygtekniker till Linköping

Location
Linköping, Sweden
Closing date
30 May 2022
Apply for this job!

Aviation Services ett affärsområde inom SAAB AB, Aeronautics, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder på försvars- och kommersiella marknader för kostnadseffektivt system- och plattformsstöd under hela livscykeln. Vår verksamhet präglas av flera omfattande åtaganden gentemot våra kunder inom flyg- och helikopterindustrin runt om i världen. Sektionen Flygplansunderhåll utför linje-/basunderhåll och omfattande plattformsmodifieringar på både civila och militära flygplan i vår EASA 145-verkstad i Linköping. Vi söker nu ytterligare flygtekniker för att förstärka vårt team i Linköping.

Din framtida utmaning

I din huvudsakliga roll kommer du utföra linje-, bas- och modifieringsarbete på SAABs ”Special mission aircraft” GlobalEye, SAAB 2000 AEW&C och SAAB 340 AEW&C (baserat på flygplanstyperna Saab 340/2000 och Bombardier Global 6000)

Du kommer att arbeta med flygplansunderhåll, modifieringar och reparationer inom ramen för våra underhållstillstånd.

Arbetet sker i nära samarbete med projektledare och ingenjörer för att hitta lösningar på olika typer av modifieringar och installationer. Resor och arbete på andra orter och länder förekommer.

Den du är idag

Vi ser att du:

  • Är Flygtekniker med EASA Part-66 B1- och/eller B2-licens
  • Meriterande är SAAB 340/2000 eller Bombardier Global 6000 typutbildning
  • Har erfarenhet av flygplansunderhållsprocedurer, inspektioner och goda kunskaper i användning av tekniskt referensmaterial
  • Har goda allmänna kunskaper i datorbaserade underhållssystem och har lätt för att lära dig nya rutiner och system.
  • Har en grundläggande förståelse för flygsystemet, regelverk och standarder
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
  • Har förmåga att arbeta i en teammiljö med intresse av att dela kunskap och erfarenheter med kollegor och med våra kunder
  • Är nyfiken och ivrig att omfamna nya kulturer, icke-dömande, tolerant och mycket kundfokuserad

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.