Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Förbättringsledare inom Område Kvalitet & Produktionsutveckling produktionsstöd

Linköping, Sweden
Closing date: 3 December 2023

Vi befinner oss just nu i en tid med många spännande utmaningar framför oss. Nu söker vi vår nästa Förbättringsledare inom Kvalitet & Produktionsutveckling produktionsstöd, som vill driva och vara med på förändringsresan och samtidigt bidra till kvalitet- och produktionsutvecklingens framtid.

Din framtida utmaning

Som Förbättringsledare kommer du att tillhöra någon av våra sektioner inom Kvalitet & Produktionsutvecklings produktionsstöd. Vi har sektioner inom detaljtillverkning, sammanbyggnad och installation och leverans. Du kommer tillhöra ett team på ca. 15 personer som stöttar och hjälper varandra i olika frågor och tillsammans arbetar för att uppnå gemensamma mål. Här ges du möjlighet att driva olika förbättringsprojekt både på egen hand och tillsammans med andra kollegor i samma roll. Som förbättringsledare kommer du även ha ett tätt samarbete med våra kvalitetstekniker och produktionstekniker i de olika stödteamen, och samverka med verkstadschefer och produktionsledare inom det verkstadsområde du verkar i. Du kommer att rapportera till sektionschef och verkstadschefer.

I din roll kommer du proaktivt arbeta med kvalitetsstyrning och förbättringar, i syfte att skapa en effektiv och kvalitetssäkrad produktionslina. Du kommer att ansvara för att skapa arbetssätt och metoder som bidrar till att vi klarar våra kvalitetsmål och ledtidsmål. Inom produktion vill vi skapa stabilitet och förutsägbarhet och ser därav att du bidrar med erfarenhet, förändringstänk och driv för att hjälpa utveckla verksamheten framåt. 

Dina arbetsuppgifter som Förbättringsledare innebär att:

  • Skapa förståelse och kunskap för den egna verksamhetens plan och målbild
  • Arbeta proaktivt utifrån statistik och trender
  • Driva grundorsaksanalyser och ta fram korrektiva åtgärder
  • Leda förbättringsarbete inom eget ansvarsområde
  • Utveckla och förvalta våra kvalitetsstyrningsprinciper i våra stödteam och verkstäder
  • Vara ”focal point” i kvalitets- och förbättringsfrågor inom verkstadsområdet

Resor kan förekomma i arbetet.

Din profil

Som person är du noggrann, strukturerad och strävar efter ständig förbättring. Du är flexibel och trivs i en roll där du får verka tvärfunktionellt inom ett brett nätverk, där din förmåga till samarbete och kommunikation därav är avgörande. Vi ser även att du är driven och kan arbeta självständigt, då du i din roll förväntas initiera och driva egna utvecklingsprojekt och ansvarsområden.

För att lyckas i rollen ser vi att du behärskar engelska och svenska flytande såväl i tal som skrift. Du har en mycket god datorvana och har goda kunskaper i Officepaketen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att driva olika förbättringsarbete och projekt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.