Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Forecast planning manager, Materialplanering & lagerstyrning

Linköping, Sweden
Closing date: 23 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker nu medarbetare till vår huvudplaneringsfunktion i Linköping. Vi planerar inköpsflöden och verkstadsarbete till underhållskedjan för Gripen-systemet. Våra underhållsverkstäder arbetar med mekaniska och elektroniska system för både civila och militära kunder.

Arbetsgruppen består idag av fyra medarbetare som tillsammans med 13 andra planerare ansvarar för långsiktigt övergripande och operativ planering. Du kommer att vara stationerad i stadsdelen Malmslätt i Linköping men tjänsteresor kan förekomma till övriga två orter som planeringsfunktionen finns baserad.

Som Forecast Planning Manager fungerar du som en systemexpert och ansvar för lagerstyrningsparametrar och lagerpåfyllningsmetoder för att eliminera materialbrister i vårt affärssystem IFS10. Rollen ger en variation av operativt support och utveckling inom området.

Arbetsuppgifter som förekommer är bland annat:

 • Kontakta användare vid ändringar/fel
 • Justering av parametrar för att förbättra prestanda
 • Implementering av förbättringar
 • Dialog med bland annat vår inköpsorganisation och IT-förvaltning
 • Hjälp med utbildning/kommunikation kring systemen
 • Genomförande av analyser på lagersaldon, kommande behov
 • Löpande analys av inflöde underhållsobjekt med materielbehov och prognosuppdatering

Din profil

Vi tror att du är en person som trivs i en affärsorienterad miljö och strävar aktivt mot hög servicenivå och kundtillfredsställelse genom interaktion.

Du uppskattar samarbete och att ha flera olika kontakter, både inom den egna arbetsgruppen men även med andra organisationsenheter inom företaget. Du har en utmärkande initiativförmåga och motiveras av att få saker att hända för att nå förbättring och utveckling. Att vara lösningsorienterad och bidra till känsla av entusiasm och engagemang hos andra människor kännetecknar din person.

Vi önskar att du har en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning och vi ser att du har tidigare erfarenhet av arbete inom planering/logistik. Att du har goda kunskaper i Excel är ett krav och du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift eftersom vi arbetar med internationella affärer och projekt.

Har du dessutom erfarenhet av något av följande är det fördelaktigt:

 • IFS eller liknande affärssystem
 • Lagerstyrning, lagerpåfyllnad, materialdrivning
 • Lageroptimering
 • Supply Chain

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!