Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Forskare till utveckling av försvarssystem

Järfälla, Sweden
Closing date: 30 December 2022

Vill du bidra till ökad säkerhet i samhället? Ta chansen att bli en del av vårt team! Vi sysslar med försvarsprodukter som upptäcker fiendeaktiviteter, till exempel radarsignaler.

Din roll

Saab Surveillance expanderar och behöver utöka sin förmåga inom radarvarnarteknologi och framtida försvarsprodukter. Ett första steg är att vi nu erbjuder 4 nya tjänster med fokus på nya systemkoncept och teknologier. 

Huvudsakliga arbetsområden:

  • Metod- och teknikutveckling av elektromagnetiska stör- och varnarmetoder.

  • Digital signalbehandling.

  • Radio- och radarteknik.

Du blir en del av ett mycket kompetent och innovativt team. Vi ansvarar för framtida funktionalitet, teknologier och prestanda i våra produkter och att de möter nuvarande och framtida användarbehov. Vi är en av sex enheter under "Systems Engineering" och ansvarar för att initiera och leda forsknings- och teknikstudier.

Din profil

Du är driven och brinner för ny teknik. Som person är du strukturerad och analytiskt lagd. Du har en god dokumentations- och presentationsförmåga som bidrar till företagets kunskapsutveckling. Du är en lagspelare som får andra att växa.

Nödvändig kompetens och erfarenhet:

  • Masterexamen i naturvetenskap eller teknik.

  • Goda kunskaper och minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom digital signalbehandling, reglerteknik, systemering, kommunikation eller något närliggande område.

  • Utmärkt kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift.

Önskad kompetens och erfarenhet:

  • PhD inom närliggande område.

  • Erfarenhet från försvarsområdet med fokus på elektronisk krigföring.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdag: 31.12.2022

Kontakt

Rekryterande chef: Neda Tooloutalaie

neda.tooloutalaie@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.