Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Förvaltare till Gripens simulatormodeller

Linköping, Sweden
Closing date: 14 June 2023

Vi söker systemutvecklare med programmeringskunskaper och ett genuint intresse för konfigurationshantering och dokumentation, som kommer att förvalta simulatormodeller, samt processer och dokumentation inom flygplanssimulering för Gripen.

Din roll

Som medlem inom ACSim Model Governance Team kommer du att ingå i ett team som hanterar förvaltning av modeller, verktyg, processer och dokumentation för flygsimuleringen av Gripen-flygplanet. Teamet stödjer och upprätthåller kontinuerlig integration och leverans av mjukvaruartefakter till olika simulatorplattformar för olika kunder. Konfigurationshantering, mjukvaruutveckling, informationssäkerhet, testning och kommunikation med utvecklare och simulatoranvändare är en del av teamets arbete.

Du kommer att arbeta med:

 • Använda och utveckla verktyg som stödjer teamets åtagande
 • Felsöka och underhålla mjukvara för automatiska byggen och testsystem
 • Mjukvarukvalitet (Software quality)
 • Tillhandahålla kursmaterial och utbilda simulatoranvändare och utvecklare inom Gripen Simulatorer, Träning och Support
 • Underhålla och ta fram olika typer av dokumentation och processer

Din profil

Vi söker dig med teknisk kompetens, samt ett genuint intresse för konfigurationshantering och dokumentation. Att vara en lagspelare och teknisk nyfikenhet är viktigt då du kommer att arbeta i en kreativ och komplex miljö. Du kommer att arbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor och kunder inom Saab.

Du gillar lagarbete, variation och utmaningar. Du är en flexibel och öppen person som har ett positivt förhållningssätt till att lösa utmanande problem. Du tycker att det är viktigt med kommunikation och att ha ordning och reda.

Det är meriterande att ha kunskap och erfarenhet av:

 • C, C++, Python programmeringsspråk
 • Jenkins byggserver
 • Git versionskontrollsystem
 • Atlassian verktygssvit (Bitbucket, Confluence, Jira
 • Scrum, Kanban
 • Simulatorer, simulatorsystem och modellering
 • Skriva teknisk dokumentation på engelska och kunna presentera den pedagogiskt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Du kommer att vara en del av Saabs avdelning för simulatorer, träning och stödsystem som arbetar med utveckling, systemdesign, integration och support av simulatorer. Avdelningen ansvarar för flygsimuleringen av Gripen, som används i alla simulatorer. Flygplanssimuleringen är toppmodern, extremt avancerad och är att betrakta som ett komplett virtuellt flygplan. Vi arbetar just nu med att utveckla teknik för nästa generation av våra simulatorer. Vi strävar efter ständiga förbättringar av vår kompetens, vårt sätt att arbeta och nya lösningar.

Observera att vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi uppmanar dig därför att ansöka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.