Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Förvaltningsledare

Linköping, Sweden
Closing date: 30 August 2022

Exportkontrollförvaltningen på Group IT söker driven förvaltningsledare

Din framtida roll

Exportkontrollförvaltningen ansvarar för hela livscykeln för de IT-verktyg som krävs för att hantera exportkontrollerad information i enlighet med gällande föreskrifter. Vi är idag en grupp på 13 personer som jobbar med allt från lösningsdesign, utveckling och test till drift, support och uppdragsledning. Nu behöver vi stärka upp på förvaltningssidan.

I tjänsten kommer du att arbeta med applikationsdrift såsom tex hantering av larm och certifikat. Test av applikationer inför driftsättning samt felsökning och supportärenden i produktionsmiljö. Stötta verksamheten i frågor relaterade till det verktygsstöd som finns eller behöver tas fram för att uppfylla verksamhetens behov.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Den du är idag:

Vi söker en kommunikativ och strukturerad person som kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Du bör ha erfarenhet av att jobba med applikationsdrift, användarinriktad testning av applikationer, felsökning och support. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift och känna dig trygg med att formulera instruktioner i text. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom exportkontrollområdet.

Det är även meriterande att du som söker har en akademisk utbildning med teknisk inriktning i botten, men detta är inget krav. Vi ser gärna att du har några års praktisk arbetslivserfarenhet med applikationsförvaltning eller motsvarande, men även du som är nyexaminerad och har ett intresse inom området är välkommen att söka.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

 Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här. Läs mer om oss här  Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

 Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.