Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Förvaltningsledare EDA-verktyg

Linköping, Sweden
Closing date: 2 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker en engagerad och driven förvaltningsledare EDA-verktyg till IT System Maintenance inom Business Support. I din roll kommer du att vara en nyckelperson inom förvaltning av Electronic Design Automation (EDA) verktygen:

  • Siemens Xpedition Flow (Designer, Layout, Hyperlynx, EDM)

  • Siemens Capital Flow (Elsystem konstruktion och kablage)

  • Polar CAM350

Arbetsuppgifter:

  • Förvaltning av EDA-verktyg

  • Metodikarbete och ständiga förbättringar

  • Utbilda och supportera medarbetare inom elektronikutveckling

  • Hålla kontakt och samverka med verktygsleverantörer (Siemens)

  • Hålla kontakt och samverka med Group IT (Saab IT support)

  • Hålla kontakt och samverka med Dynamics PM&T Electronics

  • Planera uppdateringar

Tjänsten är placerad i Karlskoga eller Linköping.

Din profil

För att lyckas i rollen måste du vara en kommunikativ och ansvarstagande person som brinner för support. Du har högskoleexamen inom Electronics Engineering, IS/IT eller motsvarande. Du har även en god kunskap och förståelse inom IT, exempelvis inom server/klient, operativsystem, brandväggar, datalagring, databaser m.m.

Vi tror att du har tidigare erfarenheter inom elektronik, kunskap och förståelse för elektroniksystem, kretskort och kablage. Det är även meriterande om du tidigare har jobbat med förvaltning- och metodikledning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av elektronikutveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här