Skip to content Go to main navigation Go to language selector
project-management.jpg

Förvaltningsledare för IFS Applications (ERP och Sherpa)

Linköping, Sweden
Closing date: 19 October 2022

Vi behöver nu förstärka vår sektion MBD Maintenance & ERP, vilket ger dig en möjlighet att ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss.

Din framtida utmaning

Som förvaltningsledare för IFS Applications (ERP och Sherpa) kommer du leda ett team som har till uppgift att förvalta Aeronautics affärssystem IFS Applications. Vi använder bland annat IFS Applications för utveckling, tillverknings, leverans och support av våra produkter. Detta i integration med flera av Saabs andra stora system.

Inom teamet finns kompetens inom metodstöd, metodutveckling och lösningsarkitekt. Ditt fokus som ledare är att få dessa ansvarsområden att gemensamt leverera en helhet till mottagande verksamhet och samtidigt samverka med övriga områden inom vårt område. Rollen innebär ett resultat och budgetansvar.

Den du är idag

Vi söker dig som har förmågan att leda och inspirera andra människor till att leverera det den mottagande verksamheten förväntar sig.

För att lyckas som Förvaltningsledare hos oss måste du:

  • Vara en erfaren ledare med erfarenhet från tidigare roller så som förvaltningsledare, projektledare etc
  • Du har erfarenhet av IFS Applications eller ERP/Sherpa
  • Ta initiativ, planera och leda ditt arbete såväl som andra
  • Ha lätt för att kommunicera med olika typer av målgrupper inom verksamheten
  • Du är självgående och resultatinriktad

Du är civil- eller högskoleingenjör eller har likvärdig arbetslivserfarenhet. Du har sedan tidigare erfarenhet av arbete med produktionsnära verksamhet. Det är meriterande att du har kunskaper om IFS Applications eller ERP/Sherpa och erfarenheter av förvaltningsledning eller andra ledaruppdrag.

Du är bekväm med en ledande roll och har med dig erfarenhet från tidigare arbetsuppgifter. Du uttrycker dig med lätthet i tal och skrift både på svenska och engelska. 

Din arbetsplats är placerad i Linköping, Tannefors.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Du kommer att bli en del av området MBD och PDM Solutions. Vi tillhandahåller system och metoder inom Model Based Definition (MBD) flödet samt till de affärer som underhåller och modifierar flygplan/helikoptrar och komponenter. Vår kärnkompetens ligger inom systemförvaltning med tyngd på systemutveckling, systemadministration, användarstöd och lösnings- och metodikutveckling. Inom vårt område arbetar ca 100 personer (inklusive konsulter) med varierande bakgrund, ålder och kön. Vi är ett område där det är högt till tak, en bra gemenskap och där det finns utrymme för individen att växa.

Vi jobbar mycket nära vår support och utvecklingsorganisation, en gemensam systemförvaltning på Group IT av IFS för flera affärsområden inom Saab.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så skicka in din ansökan redan idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.