Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Framtidens ingenjör till Flygteknik

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Område flygteknik ansvarar för utveckling inom Flygmekanik, Prestanda, Aerodynamik & Styrsystem. Här utvecklar vi Flygmekaniska- och Aerodynamiska modeller, beräknar prestanda samt utvecklar och integrerar mjuk- och hårdvaran för såväl Gripen C/D, E/F, Saabs civila produkter 340/2000 och framtidens flygplanssystem.

Vi har ett brett utbud av roller i våra uppdrag som täcker allt från tidig utveckling till implementation och testning till support i redan levererad produkt. Tekniskt fokus är exempelvis styrsystemsdator, sensorer, servon, styrspak, styrlagar/reglerteknik, systemsäkerhet, autonomi, verifiering och validering genom simulering och riggprovning och programmering.

Hos oss kan du arbeta som ingenjör, teknisk ledare och/eller projektledare inom flera spännande tekniska områden. Totalt arbetar cirka 110 personer inom området uppdelat på åtta sektioner.

Just nu söker vi för ett flertal tjänster inom vårt område. Vi erbjuder roliga och utmanande arbetsuppgifter som ligger i teknikens framkant. Vi har möjlighet att anpassa tjänsten beroende på dina styrkor och intresseområden.

Din profil

Ett team fungerar många gånger som bäst när det består av olika personligheter, erfarenheter och kompetenser. Därför är vi intresserade av just dina styrkor för att se var du passar in hos oss. Vi söker både juniora och seniora profiler.

 • Vi ser att du har ett stort intresse för flyg och/eller teknik
 • Du har en teknisk inriktad utbildning som civilingenjör alt. högskoleingenjör med kompletterad arbetslivserfarenhet
 • Teknisk inriktning kan exempelvis vara Teknisk fysik, Maskinteknik med inriktning mot fluida & mekatroniska system, Flyg - och rymdteknik, Datavetenskap, Elektronik eller liknande.
 • Du är nyfiken på dina arbetsuppgifter och medarbetare och trivs i en hjälpkultur där man samarbetar med andra och där du delar med dig av dina kunskaper.
 • Som person bidrar du till en positiv och härlig arbetsmiljö genom att vara öppen för det nya, vilja skapa trygga relationer och främja god sammanhållning
 • För tilltänka roller som projektledare ser vi att du har kompletterande erfarenhet av att arbeta med projektledning inom industri.

I ansökan vill vi att du bifogar personligt brev, CV samt inskannat underlag på dina kurser från högskola/universitet och examensbevis.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

 • På Saab har du stora möjligheter att utvecklas via ett tekniskt spår eller ett ledarskapsspår. Vi erbjuder även ett stort kursutbud för personlig kompetensutveckling och du har en individuell utvecklingsplan.
 • Beroende på projekt kan det finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.
 • En sund inställning som värdesätter balansen mellan arbete och fritid.
 • Förmåner så som arbetstidsförkortning och flextid, vilket möjliggör flexibla arbetstider.  
 • Andra löneförmåner, till exempel friskvårdskonto och möjlighet till privatleasing av bil eller Saab aktiesparprogram. Vi erbjuder även gratis träning, på ett gym precis utanför grindarna, för den som tycker om att träna.
 • Om du är mer intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!