Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Framtidens ubåtsdesigner sökes

Karlskrona, Sweden
Closing date: 15 October 2022

Är du en utbildad ingenjör som söker nya utmaningar samtidigt som du vill arbeta med trevliga kollegor? Vi behöver nu stärka upp vårt team och kanske med just dig! Kanske är du i början av din karriär eller har några/flera års erfarenhet - oavsett finns här utmaningar och utvecklingsmöjligheter som passar just dig!

Din roll

Vi söker dig som tycker det är roligt att lösa tekniska problem, vill arbeta med utmanande uppdrag och tycker att samarbete med andra kompetensområden och människor är stimulerande. Hos oss på området Outfitting på Saab Kockums arbetar vi med att integrera mekanik och se till så vi får plats med all utrustning som behövs ombord på ubåten, exempelvis rör, elkomponenter och kabelbanor. Vår uppgift är också att se till så boendemiljön är utformad på ett sätt som är trivsam, säker och funktionell för besättningen.

En ubåt är både en spännande och komplex produkt vilket gör arbetet innehållsrikt och den ena dagen är inte den andra lik. Här kan du utveckla både produkten, men också dig själv och dina kompetenser. På Saab Kockums är utvecklingsmöjligheterna för dig som konstruktör många. Kanske vill du fördjupa dig inom något specifikt t.ex. rördragning, stålinstallationer eller svets alternativt trivs du bättre med att arbeta övergripande med produktutveckling eller siktar du på projektledning i framtiden.

På Outfitting är vi idag ca 150 medarbetare uppdelade på sex sektioner med en blandning av juniora och seniora konstruktörer. En härlig blandning av män och kvinnor i alla åldrar med olika bakgrunder och utbildningar. Hos oss får du möjligheten att bli en del av ett företag där vi ständigt hjälper och stöttar varandra. Vi tror det är viktigt att ha roligt på sin arbetsplats samtidigt som man hela tiden utvecklas och lär av varandra.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad ingenjör, med inriktning mot maskinteknik, produktutveckling eller liknande och som har erfarenhet av CAD-verktyg såsom Creo, Solid Works eller Inventor. Då vi arbetar tvärfunktionellt är det mycket kontakt med andra medarbetare i hela organisationen, så det är viktigt att du har en social ådra och kan bygga upp ditt kontaktnät. Vi tycker även det är av vikt att du är snäll, glad, positiv och nyfiken.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Linnéa Nilsson, Recruitment Coordinator:  linnea.nilsson3@saabgroup.com

Vi rekryterar löpande, så sök redan idag!

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.