Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Funktionsutvecklare Mjukvara, Primärdata & Navigering

Location
Linköping, Sweden
Closing date
27 April 2021
Apply for this job!

Mjukvaruutvecklare till område Navigation inom BU Gripen CD, avdelning Avionik & Taktiska system

Din roll

Område Primärdata och Navigation i Gripen CD ansvarar för att leverera grundläggande data om fart, höjd, attityd och position till flygplanssystemet och omfattar hela kedjan av hård- och mjukvara från olika primära sensorer till apparater och mjukvara för databehandling. Funktionsområdet omfattar även olika hjälpmedel för inflygning till landningsbas. Vi verkar i flygplanets hela livscykel, såväl funktionsutveckling som vidmakthållande för att säkerställa driftstatus på flygplansflottan.

Området står inför spännande utmaningar, med ett inflöde av verksamhet, och har därför ett behov av att växa. Som mjukvaruutvecklare kommer du att arbeta tillsammans med de erfarna medarbetare vi har inom området och Gripen CD.

Du kommer att få möjlighet att arbete med allt från tidiga definitionsfaser för ny funktionalitet till operationell återmatning och dataanalys. Vi nyttjar ofta våra riggar och simulatorer, och även arbete tillsammans med piloter och kunder är vanligt förekommande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Din profil

Du har en ingenjörs- eller datateknisk utbildning. Erfarenhet av navigeringssystem, sensorer eller utveckling av flygande system är meriterande. Vi jobbar i verktyg och språk såsom Dimension, Doors, Pascal, Ada, MatLab och på sikt även GIT, Bitbucket och Python.

Du är van att arbeta i en verksamhet med skarpa leveranskrav och har intresse av att att leda och utveckla verksamheten inom mjukvara. Du har ett genuint brett teknikintresse, är noggrann och har bra samarbets- och kommunikationsförmåga inklusive goda kunskaper i svenska och engelska.

Det du blir en del av

Vi är belägna i Linköping och är en del av Business Area Aeronautics, som du kan läsa mer om här (Business Areas) på vår externa hemsida.  

Tjänsterna innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på ett svenskt medborgarskap.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.