Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Future software engineer who wants to test JAS 39 Gripen's control system

Location
Linköping, Sweden
Closing date
17 December 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Styrsystem är mitt i en intensiv utvecklingsfas av nästa generations stridsflygplan, Gripen E. Vi har därför behov av en eller flera mjukvarutestare till vår mjukvarusektion.

I din roll som Mjukvarutestare kommer du testa mjukvara som är en del av flygplanets styrsystem. Testfall körs i Matlab/Simulink, samt i C++. I arbetsuppgifterna ingår även att analysera testresultaten för att säkerställa att mjukvarukraven uppfylls; att dokumentera arbetet; samt att bidra med ett testperspektiv vid utvecklingen av mjukvaran.

Vi arbetar i ett team om 5 personer, i nära samarbete med ett utvecklingsteam av ungefär samma storlek. Kulturen i teamen är positiv och hjälpande. Din utveckling sker stegvis genom både kunskapsöverföring mellan kollegorna och genom utbildningar. Från starten går alla medarbetare igenom ett omfattande utbildningspaket. För rätt person kommer det finnas möjlighet att utvecklas till att arbeta med teknisk ledning för våra mjukvaror.

Din profil

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker därför dig som är kommunikativ och öppen. För att trivas hos oss ska du vara nyfiken och gilla att lösa tekniska utmaningar. Vi ser gärna att du är flexibel och gillar arbete i grupp då det dagliga arbetet består av många olika typer av uppgifter och ofta i nära samarbete med andra. Vi ser gärna att du är analytisk, strukturerad och har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar.

Du är högskole- eller civilingenjör och har erfarenhet av programmering, samt har kunskaper om Matlab. Då all dokumentation görs på engelska krävs goda kunskaper i engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Flygteknik är en del av affärsområdet Gripen E/F under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda för såväl Gripen C/D och E/F; som framtidens flygplanssystem, FCAS. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

Ta chansen att jobba i ett mjukvaruteam där du kan utvecklas som ingenjör inom säkerhetskritisk mjukvara!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Kontaktinformation:

Oscar Jensen, Rekryterande Chef

E-mail: oscar.jensen@saabgroup.com

Telefon: +46 73 4182523

Sista ansökningsdag: 2021-12-17
Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.