Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Generativ AI Support

Göteborg, Sweden
Closing date: 22 June 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll

Sektionen Data & AI Platforms står inför en ny utmaning och behöver någon som kan hjälpa till med support för vår AI Platform när tjänsten går live på bred front inom Saab. Då målet är att så många som möjligt, dvs. potentiellt 20000 medarbetare, ska kunna använda tjänsten, kan det bli väldigt många frågor.

Ditt uppdrag kommer vara att agera support kring frågor om generativ AI, t.ex. hur man skriver bra och effektiva prompts. Du kommer också att få marknadsföra och inspirera, t.ex. genom att hålla i presentation och delta i workshops kring hur man kan använda GenAI i olika roller inom företaget. I rollen ingår även att ta emot förfrågningar och svara personer som har behov av stöd med tjänsten. Sammanställa utmaningar som inte går att lösa direkt och slussa dessa vidare till utvecklingsteamet för GenAI.

Du kommer bevaka interna kanaler och få det att kännas som ett aktivt community för Generativ AI. Genom detta kommer du bygga en kunskapsbas och skapa guidelines (som potentiellt på sikt kan användas för att vår AI själv ska kunna svara på frågor om sig själv). Du håller dig uppdaterad och ser till att informationen sprids när GenAI-plattformen får nya förmågor, som exempelvis tillgänglighet av nya språkmodeller, API’er eller möjlighet att skapa RAG-applikationer.

Din profil

  • Den vi söker är en nyfiken, kommunikativ, positiv och service minded person, som drivs av att kunna hjälpa andra lyckas med att använda Generativ AI i sitt arbete.

  • Vi ser att du har ett stort intresse för Generativ AI, vilket ger uttryck i din nyfikenhet för ämnet.

  • För denna roll är det fördelaktigt om du snabbt kan ta till dig information och förmedla det på ett strukturerat sätt. Vi ser därav att du kan har en god förmåga att skapa tydligt innehåll som också är lätt för andra att förstå.

  • Det är också ett krav att du har förståelse för mjukvaruutveckling och hur AI kan effektivisera arbetet som utvecklare – t.ex. för att generera kod, test-fall och dokumentation.

Vi tänker oss att du har magisterexamen inom IT eller data, gärna med inriktning mot data science, maskininlärning eller artificiell intelligens eller likvärdigt.

I rollen som Gen AI Support har du möjligheten att lära känna organisationen, bygga ett kontaktnät och utvecklas vidare och bygga nya förmågor, t.ex. som Data Engineer, Data Analyst, Data Scientist, AI Developer eller Data & AI Platform Developer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Våra värderingar kan du läsa om här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.