Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Gillar du datorer och flygsimulatorer?

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 August 2022
Apply for this job!

Jag känner att jag har ett fantastiskt jobb. Varför? Jo, jag är chef för ett trevligt och duktigt gäng på cirka 20 personer som ansvarar för en verksamhet som ger god insikt i hela Gripenutvecklingen.

Just nu söker jag både systemadministratörer och mjukvaruutvecklare. Om du börjar här, blir du en del av sektionen som ansvarar för datorplattformarna till Gripens utvecklingssimulatorer på Saab Aeronautics i Linköping.

Välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig till mig om du har några frågor!

/Sektionschef Mia

Din framtida utmaning

Varför ska du söka dig hit då frågar du? Jo …

  • I ett förändrat omvärldsläge har du möjlighet att göra en konkret skillnad för Saabs utveckling och i förlängningen säkerheten i vårt närområde.
  • Du har möjlighet, om du vill, att lära dig mycket om hela flygplanet. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Kraven på tillförlitlighet och prestanda är därför höga. Ofta får man vara med och felsöka funktionskedjan ända upp till flygplansapparat.
  • Vi erbjuder arbetsuppgifter som är varierade och breda, från ax till limpa, drift, förvaltning och utveckling inom områden så som hårdvara, realtidssystem, I/O-system, infrastrukturtjänster, operativsystem (främst Linux och Solaris) och IT-säkerhet.
  • Här stöttar vi varandra! Du får en gedigen introduktion när du börjar och attityden är mycket hjälpsam. Nyligen har vi infört ”Learning day” var tredje vecka, då man fritt får välja vad man vill utvecklas inom som är jobbrelaterat. Du kommer att få lära dig mycket här!

Din bakgrund

Oavsett om du är systemadministratör eller mjukvaruutvecklare, junior eller senior, så har du ett gediget datorintresse och vill framförallt lära dig mer inom området, vilket du kommer att få stor möjlighet till.

Som hårdvarunära mjukvaruutvecklare är du civilingenjör från D eller Y eller motsvarande. Arbetsuppgifterna här kan exempelvis bestå av:

  • Framtagande av drivrutiner, vilket innebär realtidsprogrammering inom Linux och/eller Solaris. Kommunikation med övriga datorer sker med exempelvis PCI Express, CAN, MIL-STD-1553 och Ethernet.
  • Programmering av applikation för registrering av alla typer av data i riggarna, främst i programspråken C och C++.

Som systemadministratör kan olika bakgrunder vara intressanta. Arbetet är brett och rör exempelvis OS, nätverk, infrastrukturtjänster, IT-säkerhet, konfigurationsstyrning och dokumentation.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Sektionen Computer Platforms for Simulators tillhör avdelningen STS – Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, träningssystem och stödsystem.

Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vid frågor, kontakta rekryterande chef:

mia.cps.recruiting@saabgroup.com

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.