Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Gillar du ha ett brett kontaktnät och vara spindeln i nätet?

Linköping, Sweden
Closing date: 10 December 2022

Vi söker en teammedlem som gillar att vara där det händer och ha ett brett kontaktnät till ett högpresterande team inom hydraul-, landställ- och bromssystem. Du kommer få möjligheten att både arbeta teoretisk och praktiskt.

Din framtida utmaning

Vi söker en systemingenjör med inriktning mot hårdvaruutveckling inom teknikområdet hydraul, landställ och broms. I rollen som hårdvaruingenjör är man spindeln i nätet på företaget och har en konstant dialog med olika gränssnitt internt företaget samt externt. Rollen innefattar utveckling av hårdvara och system från ax till limpa, såsom: förstudier, kravställning, verifiering, validering och förvaltning av produkten. 

Rollen innefattar många olika arbetsuppgifter, några av dem är:

  • System- och hårdvaruutveckling inom systemet, som inkluderar kravställning, design och dokumentation.
  • Säkerställa att systemet är väl integrerat med andra delsystem i flygplanet.
  • Vara involverad i förstudier och systemundersökningar.
  • Samarbete med andra avdelningar internt företaget, såsom systemsäkerhet, flygprov och underhåll, vilket kommer ge dig ett brett kontaktnät.

Din profil

Denna roll passar dig som gillar att samarbeta med andra, ha ett brett kontaktnätverk samt arbeta med ett projekt från ax till limpa. I denna roll kommer både dina teoretiska och praktiska kunskaper att sättas på prov och utmanas.

Du är en driven person som gillar att vara där det händer och vara spindeln i nätet. Du är nyfiken, kan ha flera arbetsuppgifter igång samtidig samt arbeta självständigt och i grupp. Du är intresserad av praktiskt mekaniskt arbete.

Hydraul-, landställ- och bromssystemet är ett komplext system som kräver kunskap inom reglerteknik samt mekaniska och fluida system. Erfarenhet inom det aktuella eller närliggande teknikområdet är meriterande.

Utbildning: Gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom exempelvis Flyg- och rymdteknik, teknisk fysik eller maskinteknik.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du kommer bli en del av

Du kommer bli en del av teknikområdena hydraul, landställ och broms på Aeronautics. Arbetet kommer vara fokuserat på utvecklingen av Gripen.

Du kommer ingå i en väldigt social och positiv grupp som består av 12 stycken medarbetare i olika åldrar, med en härlig teamkänsla och hjälpsam kultur. Gruppen arbetar med att designa funktioner inom teknikområdet som integreras in i flygplanet med olika kundanpassningar. Detta görs genom att använda sig av kunskaper inom mekanik, elektronik och mjukvara. Arbetet utförs i team och samarbeten med leverantörer och partners runtom i världen.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.