Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Gör skillnad för Sverige och var med och utveckla Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 14 August 2022

Är du mjukvaruingenjör och vill vara en del av Sveriges häftigaste industriprojekt? Ta chansen och kom till Saab Aeronautics. 


Din roll

Hos oss har du stora möjligheter att påverka din vardag, dina arbetsuppgifter och vi tycker att det är viktigt att varje person får möjlighet att bidra med det som just den är bäst på. Som mjukvaruingenjör får du möjligheten att jobba i hela utvecklingskedjan från koncept, krav, systemdesign till mjukvaruutveckling, integration och test. Teoretiska arbetsuppgifter blandas med praktiska där ett återkommande inslag är utprovning och verifiering i våra avancerade Gripensimulatorer.


Gripen är en världsledande produkt och du har möjligheten att bli nästa kompetenta medarbetare som bidrar i vårt team där vi tillsammans löser komplexa problem i ett komplext system.


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Sektionen Avionic Equipment & Built in Test ansvarar för ett flertal avionikdatorer inom Gripen E/F. Den mjukvara sektionen ansvarar för hanterar uppstartstester av avionikdatorerna samt monitorering och funktionskontroller under och efter flygning.


Din profil

Oavsett om du är yngre eller äldre, nyexaminerad eller har flera års arbetslivserfarenhet finns det utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter. Utvecklingsmöjligheterna på Saab är väldigt goda och fördelarna med ett stort företag är möjligheten till att bredda sig och se olika domäner men även utvecklas via vårt stora interna kursutbud eller via LinkedIn Learning som är en del av vår kompetensportal.


Du har troligen någon eftergymnasial utbildning inom relevant domän, du har erfarenhet av programmering och är familjär med C++ eller C. Du är van att jobba i team och gärna med erfarenhet utav agila metoder. Du är strukturerad, noggrann och kommunikativ. Har du erfarenhet av flygande programvara eller andra säkerhetskritiska system är det meriterande.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassningsplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktinformation: Om du har frågor angående tjänsten, kontakta Joachim Hansson sektionschef Avionic Equipment & Built in Test +46 10-216 27 55.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.