Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
administration.jpg

Governance & Compliance Officer till Saab Aeronautics

Linköping, Sweden
Closing date: 15 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad!

Din roll

Som Governance & Compliance Officer på Saab kommer du att arbeta i en internationell miljö där avancerade säkerhetshot är en del av den dagliga verksamheten, vid sidan av komplexa IT-miljöer och projekt med hög affärspåverkan. Vi söker nu efter ytterligare en person som vill bli del av vårt team!

I rollen som Governance & Compliance Officer kommer du att ansvara för att driva vårt säkerhetsarbete på ett strukturerat sätt med hjälp av vårt ledningssystem baserat på ISO 27001. Du kommer även arbeta med de regelverk och standarder som styr vår verksamhet och utföra och hålla samman revisioner. Du kommer vara en del av vårt Informationssäkerhetsteam och ha ett nära samarbete med övriga områden inom säkerhetsorganisationen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Driva och leda vårt ledningssystem
 • Medverka i implementering av beslutade standarder
 • Planera och genomföra internkontroller och revisioner
 • Riskhantering
 • Incident- och krishantering, inklusive incidentutredningar
 • Koordinator inom Crisis Management
 • Undervisning, utbildning och presentationer

Placeringsort för denna roll är: Linköping, Arboga eller Järfälla.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhet, riskhantering, IT-revisioner eller liknande.

God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift, är ett krav.

Personliga egenskaper kommer att ha stor betydelse och det är av största vikt att du är pålitlig med stark etik och hög personlig integritet. Du förstår behovet av säkerhet i en affärsdriven miljö. Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Meriterande för tjänsten:

 • Certifiering inom området informationssäkerhet såsom CISM eller CISSP.
 • Erfarenhet av revisionsverksamhet.
 • Erfarenhet av arbete med svensk skyddssäkerhet.
 • Erfarenhet från informationssäkerhetsstandarder som ISO 27001 eller NIST.
 • Erfarenhet från arbete för myndigheter eller i ett globalt företag inklusive förståelse för informationssäkerhetsrelaterade frågor i affärsprocessen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer bli en del av Aeronautics Security Informationssäkerhetsteam bestående av Informationssäkerhetsspecialister med fokus på att tolka och tillämpa regelverken så att Informationssäkerhet blir en möjliggörare istället för ett hinder.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!