Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Gripeningenjör som älskar programmering

Linköping, Sweden
Closing date: 11 December 2022

Din framtida utmaning

Styrsystem är mitt i en intensiv utvecklingsfas av Gripen E, nästa generations stridsflygplan. Därför har vi behov av ingenjörer som brinner för programmering och testning.

Vi arbetar med att implementera, testa och integrera säkerhetskritisk programvara i Gripen. Arbetet sker i tätt samarbete både inom och utom teamet. I arbetsuppgifterna ingår också att säkerställa att mjukvarukraven uppfylls genom analys av testresultat. Vi är breda och jobbar med flera olika tekniker, från automatgenererad kod och ända ner till Assembler.

Du kommer att lära dig massor om stora delar av Gripen genom att testa styrsystemets funktioner, skriva testprogram och analysera resultaten. Möjliga utvecklingsvägar innefattar arkitektur och design av mjukvara. Rätt person kan gå vidare mot teknisk ledning av mjukvaruutvecklingen (CSCI Manager).

Kulturen i teamen är positiv och hjälpande. Du utvecklas direkt från start både genom kunskapsöverföring mellan kollegerna och genom utbildningar.

På vår sektion kommer du bli en del av ett inspirerande gäng som alla gillar att arbeta tillsammans med andra och tycker ny teknik och flyg är spännande.

Din profil

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och söker därför dig som är nyfiken och gillar att lösa tekniska utmaningar. Det dagliga jobbet består av många olika typer av uppgifter, så en flexibilitet och vilja att lära nytt krävs.

Du älskar programmering.

Sen tidigare kan du något eller några programmeringsspråk eller verktyg. Vi ser gärna att du är analytisk, strukturerad och att du har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar.


Du är troligtvis högskole- eller civilingenjör eller systemvetare med fokus på mjukvaruutveckling och har kunskap om matte, fysik och reglerteknik.

Ta chansen att jobba i ett mjukvaruteam där du kan utvecklas som ingenjör inom säkerhetskritisk mjukvara!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Området flygteknik ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda för såväl Gripen C/D, E/F som framtidens flygplanssystem. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.