Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Group Environmental Manager

Location
Linköping, Sweden
Closing date
25 May 2022
Apply for this job!

Vi letar efter en strategisk Environmental Manager som vill hjälpa till att utveckla och driva Saabs miljöarbete framåt genom att leda och koordinera arbetet med prioriterade miljöfrågor. Vi söker dig som vill ingå i ett team där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans.

Din roll

Din framtida utmaning kommer vara att bidra till utveckling av Saabs miljöarbete inom växande områden samt även bidra inom övriga befintliga specialistområden. Uppdraget ger goda möjligheter för dig att kunna påverka Saabs miljöarbete, som får en allt mer betydande roll för företaget. Du kommer att rapportera till Saabkoncernens miljöchef som också blir din närmaste chef. Jobbet innebär resor i tjänsten främst mellan Saabs siter i Sverige, men även resor utomlands kan förekomma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Driva, leda och samordna Saabs miljöarbete inom utvalda prioriterade områden
 • Stödja verksamheten i miljörelaterade frågor
 • Bidra till koncernövergripande klimat- och miljöredovisningar samt övrig miljökommunikation
 • Driva miljöprojekt
 • Bevaka Saabs intressen inom olika organisationer
   

Din profil

Vi söker dig som har god kännedom om hur dagens miljöagenda påverkar industrin. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom miljöområdet, gärna från en större organisation, och en akademisk bakgrund.

För att trivas i rollen är du en självgående person med god kommunikationsförmåga. Du är van vid att effektivt samarbeta inom organisationen, såväl som med andra intressenter. Du är analytisk och har en god problemlösningsförmåga. Du har förmågan att driva och motivera förändringsarbete. Du är strukturerad och trygg i dig själv vilket gör att du kan anpassa dig till olika omständigheter.

Som person är du noggrann och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god kommunikatör med förmågan att motivera samt engagera andra personer i din närhet och har en god samarbetsförmåga.

Krav för tjänsten:

 • Akademisk utbildning i form av kandidat- eller magisterexamen inom teknik eller naturvetenskap
 • Flerårig erfarenhet inom miljöområdet
 • Goda kunskaper i miljölagstiftning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
   

Meriterande:

 • Kunskaper inom förorenade områden och cirkulär ekonomi är meriterande
 • Erfarenhet av miljöarbete från annat större internationellt företag
 • Erfarenhet av att leda projekt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du blir en del av Saabkoncernens miljöfunktion (Group Environment) som jobbar med strategiska frågor inom yttre miljöområdet, vilket omfattar allt ifrån omvärldsbevakning, framtagning av strategier och mål, uppföljning av genomförande och kravefterlevnad samt global stöttning av verksamheterna i miljöfrågor.

Enheten besitter unika kompetenser inom för Saab prioriterade miljöområden som exempelvis farliga kemiska ämnen, klimat, cirkularitet och föroreningsfrågor. Du kommer att jobba i nära samarbete med övriga Group Environmental Managers inom teamet, samt med affärsområdenas miljöfunktioner och andra interna och externa intressenter.

Observera att detta är en löpande rekryteringsprocess och att tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens sista ansökningsdag.