Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Gruppchef Environmental and Chemical Services

Arboga, Sweden
Closing date: 18 June 2023

Gruppchef Environmental and Chemical Services!

Vi söker nu en gruppchef till sektionen Fleet Management and Chemical Services i Arboga eller Linköping.

Din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse av ledarskap och som på ett bra sätt kan skapa förutsättningar för medarbetare att utvecklas, prestera och må bra. För att du ska trivas hos oss ser vi att du har förmåga att ge energi och skapa engagemang i gruppen, där samarbete och kommunikation är viktiga ledord.

Din roll

Krav för tjänsten:

  • Erfarenhet från tjänst inom Miljö/kemi området.
  • Erfarenhet av en ledande roll som projektledare, linjechef eller funktionsledarroll.
  • Akademisk examen motsvarande högskolenivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom berörd verksamhet.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som i skrift.

Vi hoppas att du känner igen dig i dessa personliga egenskaper:

  • Drivande samtidigt som du tar ansvar för att samtliga medarbetare i gruppen och i våra projekt.
  • Intresserad av att utveckla människor och verksamhet.
  • Tekniskt intresserad.
  • Kommunikativ.

Sektionen som helhet består av ca 22 personer och är indelade i operativa team, där ett av teamen är organiserat som en grupp där du som gruppchef kommer ha fullt personalansvar för idag 8 miljö-/kemi-ingenjörer som innefattar bland annat kompetensförsörjning, lönesättning och arbetsmiljö. Du har ett nära samarbete med sektionschefen och är behjälplig i att leda och utveckla sektionen mot uppsatta mål. I den mån tjänsten medger kommer du även vara operativt delaktig i gruppens verksamhet.

Gruppen Environmental and Chemical Services (ECS) är i tillväxt och arbetar som expertstöd inom miljö/kemi till Saab Aeronautics kunder Försvarsmakten (FM) speciellt inom flyg samt Försvarets Materielverk (FMV). Vi arbetar även i större produktprojekt inom Saab AB.

Resor förekommer i tjänsten.

B-körkort är ett krav


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.