Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Gruppchef Hardware and Test

Linköping, Sweden
Closing date: 29 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker en driven och engagerad kollega med bakgrund inom produktutveckling som söker nya utmaningar.

I den här rollen kommer du leda vårt team som jobbar med elektronik- och mekanikdesign samt miljötest. I rollen ingår att kontinuerligt utveckla och bemanna teamet för att skapa förutsättningar för våra projektledare att genomföra våra utvecklingsprojekt men också samtidigt ta ansvar för den löpande linjeverksamheten. Arbetet innefattar bland annat resursplanering och verksamhetsutveckling samt givetvis att bistå med din kompetens i olika former för vägval eller beslut.

I gruppen ingår ca 10 stycken medarbetare och du kommer arbeta nära motsvarande gruppchef för mjukvara, där det finns goda möjligheter att utbyta tankar och idéer och gemensamt planera vägen fram. Du kommer rapportera till Head of Engineering och blir en del av STEAB ledningsgrupp.

Du kommer bli del av en verksamhet med spetskompetens inom produktutveckling, produktion och leverans av högteknologisk taktisk elektronik från vår site i Malmslätt.

Vi jobbar i en dynamisk miljö med ofta kortare och parallella utvecklingsprojekt med högteknologiska produkter.

Din profil

Vi söker dig som arbetat några år exempelvis som projektledare, teamledare eller i en annan ledarroll inom produktutveckling, gärna med viss kännedom om elektronik- eller mekanikdesign, som önskar ta nästa steg i karriären. Troligtvis har du en teknisk eller annan relevant utbildningsbakgrund i kombination med arbetslivserfarenhet som anses vara relevant.

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är en strukturerad och målmedveten lagspelare som är lyhörd för andras erfarenheter och kompetenser samt samarbetar bra med andra. Du gillar att ha en nära dialog med dina medarbetare för att följa upp resultatet och få dom att utvecklas mot våra gemensamma mål samt att du har en affärsmässig grund.

Tjänsten är placerad i Linköping, Malmslätt. Vi ser att du ha god kommunikationsförmåga i både tal och skrift i svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här