Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

GSE-Ingenjör till Aircraft Mechanics and Integration

Linköping, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Är du en ingenjör som söker utmaningar och vill arbeta inom en spännande och expansiv bransch? Lockas du av att arbeta i en bred roll där du får möjlighet att utvecklas och samtidigt bidra med dina kunskaper för att driva innovationen framåt? Då är den här tjänsten kanske något för dig! Vi utökar just nu vårt team med nya duktiga medarbetare som med sina erfarenheter vill vara med och stärka Saabs arbete mot en tryggare värld.

Din roll

Vi erbjuder en omväxlande roll i ett härligt team som arbetar med att förse våra Gripen-kunder med tekniskt stöd, utveckling och support kopplat till vår produktflora av markbaserad underhållsutrustning. Hos oss kommer du att få se och lära dig många olika delar i försörjningen av Gripen vilket förutom flygplanen innebär bland annat arbete i hangarer och dräkter till piloter. Vi erbjuder en möjlighet att medverka i hela kedjan med arbetsuppgifter som sträcker sig från utredningar, anbudsarbete och kalkyler till utveckling, anskaffning och leverans. Du kommer få arbeta både i mindre team samt individuellt och du kan även komma att få chansen att leda mindre uppdrag.

I rollen kommer du huvudsakligen få:

 • Genomföra analyser och utredningar

 • Utveckla och anskaffa underhållsutrustning

 • Upprätthålla och säkerställa korrekt dokumentation och information genom systemstöd

 • Arbeta med kravhantering och säkerställa kravuppfyllnad

 • Arbeta med tekniskt stöd mot intern/extern kund och interna gränssnitt, designorganisation, inköp m.fl.

 • Rekommendera lösningar och obsolescenshantering

Vi tror att starka team skapas genom att ta tillvara människors olikheter och tidigare erfarenheter. Därför finns det i denna tjänst möjlighet att till viss del anpassa arbetsuppgifterna utifrån din bakgrund och de kunskaper som du tillför i teamet. Tillkommande arbetsuppgifter baserat på inriktning och erfarenhet kan till exempel vara:

 • Att agera uppdragsledare och sammanhållande för medelstora uppdrag och projekt

 • Tekniskt utredningsansvar med integration

 • Teknisk koordinering med utredningsansvar mot interna och externa gränssnitt.

I din roll kommer få möjlighet att utveckla ett brett kontaktnät med såväl interna som externa parter. Då vi har en verksamhet som är uppdelad geografiskt kan resor inom tjänsten tillkomma, både till verksamhetens övriga orter men även till våra kunder runt om i världen.

Din profil

Du är en person som uppskattar varierande arbetsuppgifter och trivs med att arbeta i grupp men har samtidigt en god förmåga att arbeta självständigt. Du har naturligt lätt för att leda och samordna uppdrag på ett organiserat sätt, besitter en affärsmässighet och är mån om kundrelationer. Du tar initiativ, är kommunikativ och har ett stort teknikintresse.

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du har:

 • Högskoleingenjörsexamen eller motsvarande kunskapsnivå förvärvade på annat sätt

 • Dokumenterad flerårig arbetslivserfarenhet inom teknikområdet

 • Kommunikativ med goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Tidigare erfarenhet inom flygområdet och flygunderhåll

 • Erfarenhet inom ILS- och underhållsberedning

 • Arbetat med kravhantering

Det är viktigt för oss att alla mår bra och har det trevligt på jobbet. Därför ser vi att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter och respekt samt värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.