Skip to content Go to main navigation Go to language selector

GSE-ingenjör till Aircraft Mechanics inom Ground Support Equipment

Location
Linköping, Sweden
Closing date
6 December 2021
Apply for this job!

Vi förstärker vårt team med två tjänster och söker dig som har erfarenhet av flygunderhåll, är teknikintresserad och vill arbeta brett genom produktlivscykeln av underhållsutrustning.

Din roll

Som GSE-ingenjör kommer du ingå i ett av sektionens team med huvudsaklig uppgift att förse Gripen C/D-kunder med tekniskt stöd kopplat mot markbaserad underhållsutrustning.

I din roll kommer du uppleva stor variation av arbetsuppgifter. Du kommer medverka i hela kedjan från utredningar, anbudsarbete och kalkyler till anskaffning och leverans.Beroende på uppdragets omfattning och din erfarenhet kommer du antingen ingå i ett mindre team eller själv ansvara och leda uppdrag.

Rollen medför att skapa och utveckla ett brett kontaktnät såväl internt som externt. Inom tjänsten kan resor tillkomma, både inom verksamhetens övriga orter och till våra kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Genomföra analyser och utredningar
 • Anskaffning av underhållsutrustning
 • Upprätthålla och säkerställa korrekt dokumentation och information genom systemstöd
 • Kravhantering och säkerställa kravuppfyllnad
 • Tekniskt stöd mot intern/extern kund och interna gränssnitt, designorganisation, inköp m.fl.
 • Rekommendera lösningar och obsolescenshantering

Tillkommande arbetsuppgifter baserat på inriktning och erfarenhet:

 • Uppdragsledare och sammanhållande för medelstora uppdrag och projekt
 • Integrationsarbete och koordinering med utredningsansvar
 • Säkerställa samverkan och samordning mellan interna och externa gränssnitt

Din profil

Du tar initiativ, är kommunikativ med ett stort teknikintresse samtidigt som du vill vidareutvecklas inom en sammanhållande roll, antingen inom projekt- och uppdragsledning eller fördjupning inom teknik och integration.

Som person uppskattar du varierande arbetsuppgifter och trivs med att arbeta i grupp men samtidigt har en god förmåga att hantera uppgifter självständigt. Du har naturligt lätt för att leda och samordna uppdrag på ett organiserat sätt, besitter en affärsmässighet och är mån om kundrelationer.
Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Vi ser att du har en ingenjörsutbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskapsnivå förvärvade på annat sätt.

Krav:

 • Erfarenhet av sammanhållande roll inom projektdriven organisation
 • Dokumenterad flerårig arbetslivserfarenhet inom teknikområdet
 • Kommunikativ med goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift

Meriterande:

 • Projektledning eller integrationsledning
 • Tidigare erfarenhet inom flygområdet och flygunderhåll
 • Erfarenhet inom ILS- och underhållsberedning

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Avdelning Ground Support Equipment består idag av ca 110 medarbetare med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Vi är en del av affärsområde Aeronautics inom Saab AB. Vår avdelning arbetar med affärer riktade mot underhållssystem för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Våra uppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Skicka in din ansökan redan idag - vi ser fram emot den!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mer om oss här